DEÜ Haberler

HEMOTOLOJİ SERVİSİ MODERNİZE EDİLDİ

1.938

Göreve geldiği ilk günden itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) marka değerini yükseltmek ve üniversitede yapılan projelerle başta İzmir olmak üzere ülkemize katma değer sağlamak için çalışan Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, yoğun çalışmalarına devam ediyor. Çelik’in bağışçılarla gerçekleştirdiği temaslar sonucu DEÜ Hastanesi’nde oluşturulan Hemodiyaliz Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Çelik, “Her şeyi hükümetimizden beklememek gerekir. Bağışçılarımız bu noktada bize yardımcı oluyorlar” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, göreve geldiği ilk günden itibaren her kesimi kucaklayan tavrıyla takdir topluyor. “Çayını içmediğim hiç kimse kalmayacak” sloganıyla yola çıkan Rektör Vekili Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yaptığı protokoller, STK’lar ve özel sektör ile kurduğu iletişimle, Üniversitenin bilimsel gücünün yanına toplum-sanayi endeksli bir yapıyı ekleyerek DEÜ’ye güç kazandırıyor.

Üniversiteyi geliştirmek üzere önüne koyduğu hedeflere ulaşmak için yoğun mesai harcayan Prof. Dr. Erdal Çelik, 16 Şubat günü DEÜ Hastanesi’ni ziyaret etti. Çelik, modern cihazlarla yapılan testler ve geliştirilen tedavi yöntemlerini yerinde gözlemleyerek, Endüstri 4.0 uygulamalarını hastanede başlatmış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “Modernize edilen cihazlarla robotik sistemlerin uygulamaya geçildiği birimlerimizde maddi hatanın dışında sıfır hata ile hastalarımıza hizmet vererek bilime öncülük ediyoruz. Bu değişimi teşhis ve tedavi uygulamalarında da devreye alarak devam ettireceğiz. ‘Teknoloji üssü İzmir’ hedefi doğrultusunda kendimizi şimdiden buna hazırlıyoruz.” diye konuştu.

YENİ HEMODİYALİZ MERKEZİ

Yapısal düzenleme projesi kapsamında kısım kısım yenilenmesine devam edilen hastanede incelemelerini sürdüren Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, bağışçıların yardımıyla yenilenen ve 18 hemodiyaliz cihazı ile 18 yatağın alınmasıyla modernize edilen hemodiyaliz merkezinin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Çelik, “Sponsorlar ve bağışçıların değerli katkılarıyla Üniversitemizin yenilenmesine devam ediyoruz. Üniversitemize katma değer getiren girişimcileri destekliyor ve bu işbirliklerini yönetim olarak önemsiyoruz. Her şeyi hükümetimizden beklenmemesi gerekiyor. Bu noktada hayırsever vatandaşlarımız imdadımıza yetişiyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  Değerli bağışçılarımız Sayın Ergun Seval ve Reyhan Seval’e içtenlikle teşekkür ediyorum.” dedi.

EN AĞIR HASTALARIN BAKILDIĞI SERVİSLERDEN BİRİ

DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mete Edizer, hemodiyaliz merkezinin en ağır hastaların bakıldığı servislerden biri olduğunu belirterek, oluşturulan yeni merkezle ciddi mali kayıpların önüne geçilebileceğini belirtti.

Bağışçı Ergun Seval, aile olarak bu bağışı yapmaya karar verdiklerini belirterek, “Hemodiyaliz cihazları Türkiye şartlarında gerçekten çok önemli. Rektörümüz ve üniversite yönetimi bize yardım etti biz de böyle bir yeri hastaneye kazandırdık” dedi. Eşi Reyhan Seval ise uzun zamandır bağış yapmayı düşündüklerini, doğup büyüdükleri şehir olan İzmir’e böyle bir merkezi kazandırmanın kendilerini ayrı bir mutluluk verdiğini ifade etti.

Hemodiyaliz Merkezi’nin modernize hale getirilmesinde katkılarından dolayı bağışçılara teşekkür plaketinin verilmesiyle merkezin yeni bölümleri gezildi.

İlgili Yazılar