DEÜ Haberler

PROF. DR. GÜRBÜZ BÜYÜKYAZI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

1.602

İzmir’de dün meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gürbüz Büyükyazı’nın (64) cenazesi toprağa verildi. Prof. Dr. Büyükyazı için DEÜ Tıp Fakültesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonunda tören düzenlendi. Törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Bundan sonra bize düşen ailesine destek olmak ve bıraktığı yerden bilime yaptığı katkıyı sürdürmektir” dedi.

Dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gürbüz Büyükyazı son yolculuğuna uğurlandı. DEÜ Tıp Fakültesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonunda düzenlenen cenaze törenine Büyükyazı’nın DEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi olan eşi Münevver Büyükyazı, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, akademisyenler, üniversite çalışanları ve öğrenciler katıldı.  Daha sonra Narlıdere Merkez Camisinde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Büyükyazı’nın eşi Münevver ile kızı Büşra (15) Büyükyazı cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Prof. Dr. Büyükyazı’nın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Narlıdere Yeni Köy Mezarlığına defnedildi.

BİLİM DÜNYASI SAYGI İLE ANACAK

Tıp Fakültesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonunda düzenlenen törende konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Gürbüz Hocamız, bir bilim insanı ve bir akademisyen olarak mesleğinin hakkını veren, bilim tarihinde hep saygı ve sevgi ile anılacak. Kendisi çok iyi eğitmen, bir baba ve çok iyi bir eş oldu. Umarım bilim dünyasına ve ailesine verdiği emekler cennetle mükafatlandırılır. Bundan sonra bize düşen ailesine destek olmak ve bıraktığı yerden bilime yaptığı katkıyı sürdürmektir. Allah rahmet eylesin” dedi.

ÖLÜMÜ YAKIŞTIRAMADIM

Trafik kazası nedeniyle yaşamını yitiren Prof. Dr. Gürbüz Büyükyazı’nın eşi Yabancı Diller Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Münevver Büyükyazı da, “Bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. 30 yıllık eşimi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Bu ölümü ona yakıştıramıyorum. Ülkemizin dört bir yanından ve yurtdışından birçok öğrencisi bizleri arayarak taziyelerini iletti. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

 

İlgili Yazılar