DEÜ Haberler

REKTÖR VEKİLİ ÇELİK “SPORA ÖNEM VERİYORUZ”

1.420

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sabancı Kültür Sarayı’nda Konak Gençlik ve Spor Kulübü tarafından etkinlik düzenlendi. Programa DEÜ Rektör Vekili Çelik, DEÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Recep Yiğit, akademisyenler ve spor camiasının önde gelen isimlerin buluştuğu etkinlik öncesi vatan uğruna şehit düşen tüm güvenlik mensupları adına Kur’an Tilaveti yapıldı. Programda konuşma yapan Çelik şunları kaydetti:

“Üniversitemiz, bilimsel çalışmaları, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerinin yanında sportif çalışmalara da önem veren bir kurumdur. Göreve geldiğimde üniversite yönetimi olarak kolları sıvadık ve hemen çalışmalara başladık. İzmir ve bölgemizin önde gelen spor kulüpleri ve STK’lar ile görüşmelere başladık. Adaylık döneminde projelerimin arasında olan ve göreve geldikten sonra da sıkça dile getirdiğim spor ve sporcuya yönelik projelerimi işbirliği protokolleriyle hayata geçirmeye başladık. İzmir’e ve ülkemize milli sporcular yetiştirmek için dışarıya giden sermayeyi tersine çevirmek için bizler göreve hazırız.”

Törende sporcu yetiştirmenin yanında etik değerleri olan, erdemli ve maneviyatı yüksek olan sporcuların topluma kazandırılmasının önemine değinen Çelik sözlerine şu ifadelerle son verdi:

“Bir ebeveyn olarak evlatlarımızın okuyup güzel bir meslek edinmesini can-ı gönülden istediğimiz kadar erdemli ve etik değerlere sahip hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek için uğraşıyoruz.  Sporcularımızı da tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Ben sporcunun çevik ve ahlaklısını severim.’ sözlerini rehber olarak görmeliyiz ve onları bu şekilde yetiştirmeliyiz. Sağlıklı nesillerin yetişmesi, ulusumuzun geleceğinin güvence altında olacağına dair kimsenin şüphesi olmasın.”

İlgili Yazılar