DEÜ Haberler

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET HEYECANI

2.491

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni’nde konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, mezunlara seslenerek, hedeflerine doğru ilerlerken Dokuz Eylül Üniversitesi’ne duydukları aidiyetlik duygusunun en değerli referansları olacağını söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’ndaki eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, Amfi Tiyatro’da düzenlenen 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni ile diplomalarını aldılar. Öğrenci aileleri ve yakınlarının da yoğun ilgi gösterdiği programda meslek yüksekokulunda dereceye giren üç öğrenciye plaketleri verildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Yiğit, DEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Kürşad Kutluk, akademik ve idari personelin de hazır bulunduğu programda konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, mezun olan öğrencilerin hayatlarının dönüm noktalarından birini tamamladıklarını söyledi. Çelik, “Yükseköğretim hayatınızın önemli bir aşamasını daha geride bıraktınız. Akademik bilgi ve birikimleriniz; mesleğinize dair tecrübe ve öğrendikleriniz; duygularınız, hissettikleriniz, amaçlarınız ve beklentileriniz sizleri yepyeni bir hayatın eşiğine getirdi. Zorlu geçen iki yılın ardından verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz çabanın karşılığını, diplomalarınızı alarak yaşıyorsunuz. Bunu takdir etmemek; sizleri yürekten kutlamamak mümkün değil” dedi.

Mezunlara seslenen Prof. Dr. Erdal Çelik, hayatlarındaki hedeflerine doğru ilerlerken Dokuz Eylül Üniversitesi’ne duydukları aidiyetlik duygusundan güç almalarını tavsiye ederek, “Biliyorum geleceğe dair umutlarınız, hayalleriniz ve beklentileriniz var. Belki biraz da sabırsızsınız; bazı şeylerin bir an önce olmasını istiyorsunuz. Bir şeyler söylemeyi bir şeyler yaşamayı; bir şeylerin parçası olmayı arzuluyorsunuz. Bunlar gayet doğal ancak hayat, her zaman istediklerinizi bize vermiyor. Buradaki esas mesele; zor kaldığınız o anda, bilginizle, aidiyet duyduğunuz değerlerinizle ve sizleri seven insanlarla yeniden başlayabilme gücünü kendinde bulabilmek. Türkiye’nin en prestijli kurumlarından biri olan üniversitemize duyduğunuz aidiyet duygusu zaten gelecekte sizlerin birey olarak ayakta kalmanızı sağlayacak en değerli referans noktalarınızdan biri olacaktır” diye konuştu.

DEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nu birincilikle bitiren Gülcan Ünsal ise konuşmasında başta annesi olmak üzere ailesine ve kendisini yetiştirenlere teşekkür etti. Ünsal’ın konuşması duygusal anların yaşanmasına neden olurken annesi ise gözyaşlarını tutamadı. Mezuniyet kütüğüne dönem plaketini çakan Gülcan Ünsal’a, DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik hediye takdim etti. Mezun öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından tören kep atılmasıyla son buldu.

 

 

İlgili Yazılar