DEÜ Haberler

SPOR BİLİMLERİNDE “SON” MEZUNİYET COŞKUSU

3.380

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu mezuniyet töreninde konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, ailelerinden aldıkları emaneti artık daha donanımlı ve hayata daha hazır şekilde iade ettiklerini ve onlar için yeni bir dönemin başladığını söyledi. Ayrıca fakülte müjdesini verdi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu’nun mezunları, Tıp Fakültesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Törene, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Genel Sekreter Doç. Dr. Recep Yiğit, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gürbüz Büyükyazı ve Başhekim Prof. Dr. Mete Edizer, dekanlar, müdürler, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci ailesi katıldı. Mezuniyet töreninde öğrenciler tarafından müzik ve şiir dinletisi ile karate gösterisi yapıldı.

Törende konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, mezun olan öğrencilerin artık hayata atılacağı belirterek, bir ağabey gibi önerilerini paylaşmak istediğini söyledi. Hayata atılırken öncelik sırasının doğru şekilde tespit edilmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Erdal Çelik, “Size ilk önerim şu dur ki: para kazanmayı ya da makam sahibi olmayı, öncelikler listenizde ilk sıralara asla yazmayın. Unutmayın ki, para ve makam sahibi insanların ellerinde olmayan tek şey, geçmişte kalan gençlikleridir. Zamanı yaşamayı ve mutlu olmayı hiçbir şeye değişmeyin. İnsanların sizi, paranızla değil sahip olduğunuz fikirlerinizle örnek duruşunuzla tanımasını sağlayın. İnsanlara değer verin, çevrenizdekilere saygı duyun; her hayatın kendi yaşanmış gerçekliği olacağını asla unutmayın. Önyargılardan uzak durun; mantığınızı asla vicdanınızın önüne geçirmeyin” diye konuştu.

ONLARA IŞIK TUTUN

Ailelere de seslenen Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, ailelerinden aldıkları emaneti artık daha donanımlı ve hayata daha hazır şekilde iade ettiklerini ve onlar için yeni bir dönemin başladığını belirterek, “Sizin yapmanız gereken, bu gençlerin kendi istedikleri gelecek için motivasyonunu sağlamak. Çünkü onları en iyi sizler tanıyorsunuz. Bu gençlere lütfen ‘yapamazsın, olmaz’ demeyin; nasıl yapabileceğini göstermeye çalışın. Bilmiyorsanız, bilenlerden fikir alın. Onlar zaten kendi kararlarını verecekler; siz onların gitmek istedikleri yola ışık tutun. Yaşamak istediğiniz hayatı; içinizde kalan hayalleri çocuklarınızın yaşaması için uğraşmayın” dedi.

FAKÜLTE MÜJDESİ

Rektör Vekili Çelik, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu’nun, Bakanlar Kurulu kararı ile Fakülte statüsüne kavuştuğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizler yüksekokulumuzdan mezun olan son öğrencilerimizsiniz. Çünkü üniversite yönetimi olarak bizlerin önerisi ve Bakanlar Kurulu’nun oluru ile yüksekokulumuz, bundan sonra Spor Bilimleri Fakültesi adıyla eğitim vermeye başlayacak. Hayırlı olsun diyoruz.”

Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü de, öğrencilerini başarıyla mezun etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Mezuniyet töreni, mezun olan öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından müzik dinletisiyle devam etti. Tören, keplerin atılması ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

İlgili Yazılar