DEÜ Haberler

“Topluma Hizmet Uygulamaları” Dersi Kapsamında “Okulum Şahane” Projesi Hayata Geçirildi

3.002

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 4.sınıf öğrencileri, Buse Alsoy, Ceren Köse, Ali Arslan, Tolga İslamoğlu, Büşra Göklergil ve Tayfun Kahriman, “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında “Okulum Şahane” isimli renkli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Ders Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Gamze Üngür’ün koordinatörlüğünde yürütülen projede, ihtiyacı olan okulların spor alanlarındaki eksiklerinin giderilmesi ile daha verimli bir şekilde ders işlenebilmesi ve sportif etkinlikler yapılabilmesi amaçlandı.

Projeye öncelikle ihtiyaç sahibi okulları tespit etmekle başlayan öğrenciler, daha sonra belirledikleri okulları ziyaret ederek yetkililerle fikir alışverişinde bulundular. Yapılan görüşmelerin neticesinde yapılması gerekenler planlanarak, projeye destek verecek kurum ve kuruluş arayışına geçildi. Proje için Altınordu Futbol Kulübü, SHN Grup, Karayolları Genel Müdürlüğü, Balçova Spor Kompleksi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden spor malzemeleri, potalar, boyama malzemeleri gibi materyaller için istekte bulunuldu. Öğrencilerin isteklerini cevapsız bırakmayan kurumların malzeme yardımında bulunması sonrasında, belirlenen okulların eksiklerini tamamlama çalışmaları bizzat öğrenciler tarafından yapılmaya başlandı. Proje kapsamında basketbol potalarının boyanması, spor alanlarının çizgilerinin tamiri, basketbol potalarının dikilmesi, özel oyun alanlarının tasarlanıp çizilmesi ve spor malzemesi yardımlarının yanı sıra farklı ihtiyaçları olan okulların isteklerini de imkanlar dahilinde gerçekleştirildi.  Sadece İzmir ili ile sınırlı kalmayan öğrenciler, Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Balıkesir), Mersinli İlkokulu,  İrfan Nadir İlkokulu, Ali Kuşcu İlkokulu, Şehit Astsubay Ümit Başaran İlkokulu ve Süleyman Çevik Ortaokulu’na çeşitli yardımlarda bulundular.

Üniversitelerle toplum arasındaki bağlantının güçlenmesi ile sporun bilimsel temelleri doğrultusunda yaygınlaşmasına katkı sağlanacağına vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Gamze Üngür, spor alanındaki sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek vereceklerini belirtti.

İlgili Yazılar