DEÜ Haberler

‘TOUR OF TURKEY’ DEÜ’LÜ DOKTORLARA EMANET

1.792

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda (Tour of Turkey) sağlık hizmeti verecek. Son 5 yıldır tura katılan DEÜ’lü doktorlar, bu yıl da Türkiye ve Dünya’nın önemli sporcularına 6 etapta yaklaşık 1200 kilometre boyunca eşlik edecek.

Bu yıl Konya’dan start verecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Turkey) 9-14 Ekim 2018 tarihleri arasında dünyaca ünlü bisikletçileri bir araya getirecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecanlı anlar yaşatacak yarış, 6 etapta gerçekleştirilecek. Türkiye’nin en prestijli spor organizasyonlarının başında gelen ve dünyanın yakından takip ettiği Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu organize eden Türkiye Bisiklet Federasyonu son 5 yıldır gösterilen yüksek performans nedeniyle bu yıl da Dokuz Eylül Üniversitesi’nden sağlık hizmeti almayı tercih etti. Ülke tanıtımı açısından büyük bir öneme sahip olan 1200 kilometrelik dev yarışta Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde görevli profesör ve uzman hekimlerin olduğu 30 kişilik ekip, bu yıl da sağlık hizmeti verecek. Ekibe Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun tahsis ettiği 2 doktor aracı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 3 adet 112 ambulansı eşlik edecek. Yarış, naklen ve banttan yayınlarla 120’den fazla ülkede yaklaşık yarım milyar kişi tarafından izlenebilecek.

DEÜ’LÜ UZMAN EKİP

Kendi anabilim dalı asistan doktorları ve yine bu bölümden ihtisaslı acil tıp uzmanlarından kurduğu ekibe başkanlık eden Prof. Dr. Sedat Yanturalı, “Tour of Turkey”nin sporcularına profesör ve üniversite düzeyinde sağlık hizmeti veren dünyadaki tek organizasyon olduğunu belirterek söyle devam etti. “Bu hizmet için seçilmemiz gurur vericidir. Önceki yıllardaki performansımız ve hizmetimizi göz önüne alan federasyonumuz bu yıl da sporcuların sağlığını bize emanet etti. Bu hem turun kalitesi açısından hem de üniversitemiz açısından çok prestijli ve gurur verici bir durum. Sadece hizmet vermekle kalmıyoruz. Daha önceki turlarda edindiğimiz tecrübelerle yazdığımız bilimsel makaleyi SCI indeksli saygın bir spor tıbbı dergisinde yayınladık. Böylece yaptığımız hizmet akademik olarak da anlam kazandı” diye konuştu.

İlgili Yazılar