DEÜ Haberler

TÜRKİYE’DEN KIRGIZİSTAN’A DOSTLUK KÖPRÜSÜ

739

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin yayın talebi üzerine harekete geçen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, DEÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi’nde bulanan üniversite yayınlarından ve kaynak kitaplardan oluşan koleksiyonu, bu üniversiteye bağışladı. Dünyanın farklı coğrafyalarında akademik işbirliklerine önem verdiklerini ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bu noktada kurumumuzdan istenen ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin değerli mensuplarının, araştırmacıların ve bölge insanının kullanacağı yayınları paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) ‘Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Strateji Belgesi’ kapsamında pilot kurumlardan birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi, örnek bir dayanışmaya daha imza attı. Geçtiğimiz günlerde Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’ın yayın talebini içeren mektubu üzerine harekete geçen DEÜ Rektörlüğü, DEÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi’nde bulanan üniversite yayınlarından ve kaynak kitaplardan oluşan koleksiyonu, bu üniversiteye bağışladı. Bu kapsamda DEÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı tarafından kolilere yerleştirilen yayınlar, kısa süre içinde Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin Ankara’daki ofisine yollanacak.

Dünyanın farklı coğrafyalarında akademik işbirliklerine önem verdiklerini ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bir süre önce Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’dan yayın talebine ilişkin bir mektup aldık. Değerli hocamızın bizleri mutlu eden bu mektubun ardından Rektörlük olarak, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı’na gerekli işlemlerin yürütülmesi için talimat verdik. Böylece farklı konu ve başlıklardaki akademik ve güncel yayınlar, hızlı şekilde hazırlandı ve kolilere yerleştirildi. Önümüzdeki günlerde bu yayınları Ankara’ya göndereceğiz” dedi.

EVRENSEL BİLİM VURGUSU

Evrensel bilimin gelişmesine katkı sağlayacak faaliyetleri desteklediklerini ifade eden Rektör Hotar, “Kırgızistan’daki öğrencilerin, bilim insanlarının, araştırmacıların ve bölge insanının istifade edeceği bu yayınları paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Umuyor ve diliyoruz ki; her sayfası çevrilen, okunan ve notlar tutulan bu yayınlar, bilimin ve insanlığın yüksek değerlerini hizmet eder. Üniversite olarak bundan sonra da ulusal ve uluslararası mecralarda işbirliği yapmaya, birbirimize destek olmaya ve güçlerimizi birleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Rektör Hotar ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Kırgızistan Cumhuriyeti Hükümeti arasında İzmir’de imzalanan anlaşma uyarınca 30 Eylül 1995 tarihinde kurulan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin 25. yıl dönümünü de hazırladığı bir tebrik mesajı ile kutladı.

İlgili Yazılar