DEÜ Haberler

Uluslararası Kamusal Yaşamda Mükemmeliyet ve Kalite Konferansı Düzenlendi

1.568

PROF. DR. ASLANERTİK;

“KAMUDA MÜKEMMELİYET EĞİTİMLE SAĞLANIR”

İzmir Valiliği ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) işbirliğinde düzenlenen ‘Uluslararası Kamusal Yaşamda Mükemmeliyet ve Kalite Konferansı’nda konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, kamudaki hizmet kalitesinin ve mükemmeliyetin eğitimle sağlanacağını söyledi.

İzmir Valiliği, Dokuz Eylül Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Derneği (SOBİAD) işbirliğinde Uluslararası Kamusal Yaşamda Mükemmeliyet ve Kalite Konferansı gerçekleştirildi. DEÜ İİBF Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı Konferans salonundaki etkinlikte, küreselleşen dünyada kamusal yaşamdaki mükemmeliyet ve kalite arayışlarının gerekliliği konusu ele alındı.

Dokuz Eylül Üniversitesi yönetiminin mükemmeliyet ve kalite hedefiyle yola çıktığını kaydeden DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, “Hizmet kalitemizi yükseltecek tüm çalışmalara ve önerilere her zaman öncelik veriyoruz” dedi. Aslanertik, “Kamusal alanda kalite içerisine birçok ögeyi barındırmaktadır. Bunların içerisinde bana göre en önemlisi de insandır. Hedeflerimize ulaşmak, mükemmeliyeti yakalamak ve yüksek kalitede hizmet vermek istiyorsak ilk yapılması gereken insana yatırım olmalıdır. Bunun temeli ise eğitimle sağlanacaktır. Bu noktada üniversitelere büyük rol düşüyor. Dokuz Eylül olarak bu rolü en iyi şekilde yerine getirmek için süreç geliştirme, bilimsel altyapı paylaşımı başta olmak üzere her konuda destek vermeye hazırız. İnovatif düşünebilen, hayata farklı bakan kişileri aramızda görmeyi özellikle istiyoruz. Kalitenin kurum içindeki diyaloglarla başarıya ulaşacağına inanıyoruz” diye konuştu.

DEÜ’YE TEŞEKKÜR

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren İİBF Dekan Vekili Kamil Tüğen de, küreselleşen dünyada kamusal yaşamdaki mükemmeliyet ve kalite arayışlarının gerekliliğine vurgu yaptı. İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz ise nüfusun ve gelir seviyesinin artması ile vatandaşların kamudan olan beklentilerinin de arttığını belirterek, “Kamusal mükemmeliyetin artması için birçok alanda çalışmalar yürütüyoruz. Akademisyenler ve kamu yönetimleri önemli bir ortaklık içindedir. İzmir Valiliği olarak, Dokuz Eylül Üniversitesi ile önemli projeler yürütüyoruz. Kamu, hizmet ve vatandaşın beklentileri ciddi konulardır. Bu konferansın mevcut ve gelecekteki tüm çalışmalara ışık tutacağını düşünüyorum. Bize destek veren tüm Dokuz Eylül yetkililerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Yazılar