DEÜ Haberler

ULUSLARARASI YARDIM KÖPRÜSÜ OLACAKLAR

1.832

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir Şubesi tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Afet Gönüllüleri ve Afette Rehber Çevirmenler Topluluğu (DEU-ARÇ) üyelerine verilen ‘Hafif Arama ve Kurtarma Eğitimi’ tamamlandı. Topluluk üyesi 9 öğrenci sertifikalarını Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen törenle DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik’in elinden aldı.

DEU-ARÇ’ın uluslararası afet yardımlaşması konusunda örnek bir topluluk olduğunu belirten DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, “Afet çalışmalarında önemli rol alan bir topluluğun üyesisiniz. Yeni öğrencileri ekibinize katarak sürekliliği sağlamaya çalışın. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak yaptığınız çalışmalarda yanınızda yer alacağız. Sizin alıp taşıyacağınız bu misyon, gelecek için umutlarımızı arttırıyor. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

AFAD Eğitim ve Halkla İlişkiler Birim Amiri Sinan Metin de, “Dokuz Eylül Üniversitesi Afet Gönüllüleri ve Afette Rehber Çevirmenler Topluluğu’nun kurulması ve gönüllü olarak çalışması bizleri son derece mutlu etti. Yanımızda mücadele edecek tüm öğrencilerimizi kutluyorum” diye konuştu. DEU-ARÇ Koordinatörü DEÜ Öğretim Üyesi Ayşegül Başer ise hedeflerinin, İzmir Afet Müdahale Planı ve Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) içerisinde yer almak ve olası bir afet durumunda ülkemize gelen yabancı ekipler ile yerel ekipler arasındaki iletişimi sağlama konusunda aktif rol almak olduğunu ifade etti.

İlgili Yazılar