DEÜ Haberler

DEPARK VE DETTO’YA TÜBİTAK DESTEĞİ

883
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) A.Ş ve Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO), TÜBİTAK “1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BiGG)” kapsamında 1. aşama faaliyetlerini gerçekleştirmek için hazırladığı proje ile desteklenmeye değer görülen 34 proje arasında yer aldı. 

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ), Teknogirişim Sermaye Destek Programı kapsamında hazırladığı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görülen 34 proje arasında yer aldı. 76 kurumun uygulayıcı kuruluş olmak için başvuru yaptığı TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BiGG) teknoloji tabanlı iş fikrini hayata geçirmek isteyen girişimcilere program kapsamında eğitim veriliyor; teknik, ticari ve idari konularda da katkı sağlanıyor. Ayrıca program kapsamında personel, teçhizat ve hizmet alımı gibi giderler için 200 bin TL’ye kadar geri ödemesiz destek sunuluyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, köklü akademik altyapısı ve insan gücü ile üniversite ve sanayi işbirliğinin gelişmesine katkı sağladığını kaydeden Rektör Nükhet Hotar, Üniversite olarak girişimciliği en üst düzeye çıkarmak için çalıştıklarını söyledi. Rektör Hotar, “Araştırmacı, girişimci ve yenilikçi anlayışla yıllardır önemli çalışmalara imza atan Dokuz Eylül, TÜBİTAK’ın önemli bir desteğini elde etmiştir. TÜBİTAK “1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BiGG)” kapsamında 1. aşama faaliyetlerini gerçekleştirmek için hazırladığı proje ile desteklenmeye değer görülen 34 proje arasında yer alan Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi yetkililerini kutluyorum. Üniversitemiz, yüksek teknolojili mal ve hizmet üretimine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam edecek; başta İzmir olmak üzere, ülkemize önemli katkılar sağlama misyonunu sürdürecektir” dedi.

EKOSİSTEMİ HIZLANDIRACAK

BİGG-BAMBU Proje Yürütücüsü ve DETTO Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Selim de, “TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görülen 34 proje arasında yer almaktan gurur duyuyoruz. İzmir’de girişimcilik ekosisteminin yaratıcı ve nitelikli iş fikirlerine sahip gençler yetiştirilmesini önemsiyoruz. BİGG destek programı, girişimcilik ekosistemi için hızlandırıcı rolünü artırarak sürdürecektir” diye konuştu.

İlgili Yazılar