DESEM, 4. ULUSAL DENİZ TURİZMİ SEMPOZYUMUNA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Denizcilik Fakültesi, Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi ve İşletme Fakültesi’nin birlikte düzenlediği 4. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu, “Küresel Eğilimler – Yerel Etkiler” teması ile Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (DESEM) 23-24 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi.

DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik’in himayelerinde yapılan ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, MSC-MEDLOG, EGEPORTS Kuşadası, Bodrum Cruise Port ilei IC Çeşme Marina sponsorluğunda gerçekleştirilen sempozyum, açılış konuşmalarının ardından toplam altı oturumda tamamlandı.

Sempozyumun açılış oturumunda Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kozak, Düzenleme Kurulu Başkanı DEÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kpt. Barış Kuleyin, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yalavaç, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı M. Kaan Erge, birer konuşma gerçekleştirdi.

Sempozyumda açılış konuşmacıları ve sponsorlara plaket takdiminin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. D Ali Deveci başkanlığında gerçekleştirilen sektör paneli oturumunda; IC Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltın, MSC Gemi Acenteleri Koordinatörü ve MEDLOG Genel Müdürü Kpt. Savaş Ercan, EGEPORTS Liman İşletmeleri Kuşadası ve Bodrum Limanları Genel Müdürü Aziz Güngör, Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım ve Ruhsat Kısım Sorumlusu Kpt. Enver Cem Hodoğlugil, Profesyonel Yatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kpt. Haslet Sever deniz turizminde küresel eğilimler ve yerel etkileri değerlendiren birer sunum gerçekleştirdi.