DEÜ Haberler

DEÜ CWUR LİSTESİNDE

5.320

Dokuz Eylül Üniversitesi, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamalarını yapan Dünya Üniversite Sıralaması Merkezi (CWUR) listesinde ilk 1000’e girdi. 

Dünya Üniversite Sıralaması Merkezi’nin (CWUR) 2018-2019 yılları için hazırladığı “En İyi 1000” listesine giren üniversitelerin isimleri açıklandı. Türkiye sıralamasında 12. olan Dokuz Eylül Üniversitesi Dünyada 938. sırada yer aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Üniversitemizin bu listede ilk 1000 üniversite arasında gösterilmesi önemli bir başarı. Ancak bizim için yeterli değil. Bizim hedefimiz dünya üniversitelerinin sıralandığı listelerde daha üst sıralara çıkabilmek. Bunu yaparken ürettiğimiz bilim ve yetiştirdiğimiz gençler ile ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması yolunda da kararlılıkla yürüyeceğiz. Bu hedeflere ulaşmak için sadece akademik bilgi de yeterli değil. Biz gençlerimizi sosyal ve pozitif bilimlerin yanı sıra, kültürel etkinlikler, sportif, sanatsal faaliyetlere de yönlendiriyor ve destekliyoruz”dedi.

SIRALAMADA 8 KRİTER VAR

Dünya Üniversite Sıralaması Merkezi “En İyi 1000 Üniversite” listesi 8 kriter temelinde hazırlanıyor. Aralarında öğretim kalitesi, işgücü piyasasında mezunlara olan talep, akademik personelin kalitesi, yayın sayısı, yayın kalitesi, bilimsel ortamdaki etkisi ve kaynak gösterilmesi gibi kriterler yer alıyor. 

CWUR’un En iyi 1000′ Listesine Türkiye’den listeye giren 13 üniversite ise şöyle: Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi. Leiden Üniversitesi CWTS Sıralamasına Türkiye’den giren 19 üniversite ise şu şekilde sıralandı: İstanbul, Hacettepe, Ege, Gazi, Orta Doğu Teknik, İstanbul Teknik, Ankara, Erciyes, Dokuz Eylül, Atatürk, Yıldız Teknik, Karadeniz Teknik, Selçuk, Marmara, Bilkent, Akdeniz, Ondokuz Mayıs, Süleyman Demirel Sakarya Üniversitesi.

İlgili Yazılar