DEÜ Haberler

DEÜ VE TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

1.072

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) arasında, yelken sporunun yaygınlaşması, performans sporcularının akademik ve bilimsel açıdan desteklenmesi ve yelken sporunun geliştirilmesi için ortak projeler üretilmesi ve desteklenmesini amacıyla protokol imzalandı.

Su sporları konusunda Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olan İzmir’de, yelken sporunun gelişimine Dokuz Eylül Üniversitesi’nden (DEÜ) bilimsel destek geldi. DEÜ ve TYF, gelişim çağı sporcularının performans gelişimlerine katkı sağlamak amacı ile antrenman planlamalarına bilimsel açıdan destek sağlamak, takip etmek ve gerekli akademik desteği sağlanması konusunda mutabakata vardı. Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan protokol töreninde konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, bilimsel desteğin yanı sıra ortak projelerin üretilmesi noktasında da destek vereceklerini kaydetti. Çelik, “Denizle ilgili sporların aktif şekilde yapma konusunda bizimle çalışma isteğinizin nedeniyle mutlu olduk. Göreve gelir gelmez, İzmir’deki spor kulüpleriyle bir araya gelerek protokoller yaptık. Sorunların çözümü noktasında tüm spor dallarında çalışmalarımızı yürütmek istiyoruz. Deniz sporunun yapılması için kentimiz çok müsait olanaklara sahip. Turnuva ve şampiyonaların kentimizde yapılması konusunda birlikte çalışmak faydalı olacaktır. Problemleri birlikte belirleyip hükümetimizle program şeklinde sunmak ve buna bağlı olarak ciddi projelerin alınmasını sağlayabiliriz” dedi.

BAŞARIMIZ ARTACAK

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak da, yelken sporuyla ilgili önemli ortak çalışmalara imza atmayı planladıklarını belirterek, “Dokuz Eylül Üniversitesi, hem İzmir’in hem de Türkiye’nin gözbebeği. İzmir’deki işbirliğimiz, yelken sporunun gelişmesi için elimizi güçlendirecek. Sizlerin bilimsel katkısı, başarılarımızın artmasını sağlayacak. 2020 Tokyo Olimpiyatlarına madalya umuduyla gidiyoruz. Zor bir yol ancak başaracağımıza olan inancımız tamdır. Sadece denizde değil, kara kısmının da çok bilimsel, bilinçli ve dünyada rekabet edebilir çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu noktada Dokuz Eylül Üniversitesinin katkısı çok çok kıymetli. Destek veren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

İlgili Yazılar