DEÜ Haberler

DEÜ’LÜ AKADEMİSYEN ÇOLAK’A FIFA’DAN KOKART ONURU

2.961

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Çolak, FIFA tarafından, Futsal Hakemi olarak UEFA ve FIFA’nın uluslararası turnuvalarında ülkemizi temsil edecek hakemler arasında gösterildi.

Türkiye Futbol Federasyonu, 2018 yılında FIFA kokartı takacak hakemler listesini belirleyerek FIFA ile paylaştı. FIFA’nın onayladığı listede, FIFA Futsal Hakemi olarak UEFA ve FIFA’nın uluslararası turnuvalarında ülkemizi temsil edecek hakemler arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Çolak da yer aldı. Çolak, Antalya Calista Luxury Resort Otel’de gerçekleştirilen törenin ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik’i ziyaret ederek imzalı bir Türk Milli Takım forması hediye etti. Rektör Vekili Çelik’te başarısı nedeniyle Çolak’a teşekkür plaketi sundu.

ONUR DUYDUK

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, uluslararası başarısı nedeniyle DESEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Çolak’ı tebrik etti. Çelik, “Üniversitemiz bünyesinde görev alan akademisyenlerimizin bu tip sportif faaliyetlerde uluslararası başarılar elde etmesi bizi mutlu ediyor. Bu tür başarılar, diğer hocalara örnek olması açısından çok önemli. Üniversitemizde FIFA kokartlı hakemlerin olması bizim için onur verici bir durum. Üniversitemiz, akademisyenlerimize, akademik çalışmaların yanı sıra sportif ve kültürel çalışmalarında daima destek verecektir” dedi.

ÖRNEK OLMALIYIZ

DESEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Çolak, FIFA tarafından kendisine layık görülen bu görev nedeniyle mutluluk duyduğunu belirterek, “Akademisyen kimliğimin yanında aynı zamanda bir spor adamıyım. Tarafıma layık görülen bu görev, mesleki kariyer ile spor faaliyetlerinin aynı anda ilerleyebileceğini göstermektedir. Öğrencilerimize hem bilimsel çalışmalarımızla hem de sportif faaliyetlerle örnek olmalıyız” diye konuştu.

İlgili Yazılar