DEÜ Haberler

DEVLET KONSERVATUVARI MEZUNİYETİ GÖZ KAMAŞTIRDI

2.047


Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Lisans ve Lise Mezuniyet Töreni DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlendi. Yeni mezunların heyecanlı anlar yaşadığı törende öğrenci aileleri ile konservatuvar akademik ve idari personeli, genç mezunları yalnız bırakmadı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Lisans ve Lise eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler diplomalarını aldı. Öğrenci aileleri ve yakınlarının yoğun ilgi gösterdiği programda ilk olarak lise, ardından da lisans mezunları diploma töreni gerçekleşti. Üniversite üst yönetimi de, dereceye giren öğrencilere plaketlerini takdim etti. Mezuniyet töreninde konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, genç mezunlara seslenerek, “Türkiye’nin en prestijli kurumlarından biri olan üniversitemize duyduğunuz aidiyet duygusu gelecekte sizlerin birey olarak ayakta kalmanızı sağlayacak en değerli referans noktalarınızdan biri olacaktır. Bilim ve sanatın izinden giderek gururumuz olacaksınız” dedi.

DEÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Yiğit, Efes, DEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ümit İşgörür, Buca Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Akpınar, Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgay Bucak ile akademik ve idari personelin de hazır bulunduğu programda konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, mezun olan öğrencilerin hayatlarının dönüm noktalarından birini tamamladıklarını söyledi. Çelik, “Yükseköğretim hayatınızın önemli bir aşamasını daha geride bıraktınız. Akademik bilgi ve birikimleriniz; mesleğinize dair tecrübe ve öğrendikleriniz; duygularınız, hissettikleriniz, amaçlarınız ve beklentileriniz sizleri yepyeni bir hayatın eşiğine getirdi. Zorlu geçen dört yılın ardından verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz çabanın karşılığını, diplomalarınızı alarak yaşıyorsunuz. Bunu takdir etmemek; sizleri yürekten kutlamamak mümkün değil” dedi. Mezunlara seslenen Prof. Dr. Erdal Çelik, hayatlarındaki hedeflerine doğru ilerlerken Dokuz Eylül Üniversitesi’ne duydukları aidiyetlik duygusundan güç almalarını tavsiye ederek, “Biliyorum geleceğe dair umutlarınız, hayalleriniz ve beklentileriniz var. Belki biraz da sabırsızsınız; bazı şeylerin bir an önce olmasını istiyorsunuz. Bir şeyler söylemeyi bir şeyler yaşamayı; bir şeylerin parçası olmayı arzuluyorsunuz. Bunlar gayet doğal ancak hayat, her zaman istediklerinizi bize vermiyor. Buradaki esas mesele; zor kaldığınız o anda, bilginizle, aidiyet duyduğunuz değerlerinizle ve sizleri seven insanlarla yeniden başlayabilme gücünü kendinde bulabilmek. Türkiye’nin en prestijli kurumlarından biri olan üniversitemize duyduğunuz aidiyet duygusu zaten gelecekte sizlerin birey olarak ayakta kalmanızı sağlayacak en değerli referans noktalarınızdan biri olacaktır” diye konuştu.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

DEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ümit İşgörür de, yapılan ulusal ve uluslararası çalışmalarda destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, mezun olan öğrencileri kutladı ve sanat hayatlarında başarılar diledi.

İlgili Yazılar