DEÜ Haberler

İİBF’DE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE UYGULAMALARI KONFERANSI

2.415

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF) ‘Sürdürülebilir Çevre Uygulamaları ve Türkiye’ konulu konferans veren ABD South University Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vural Cengiz, dünyada ve Türkiye’de gerçekleştirilen çevre uygulamalarını anlattı.

ABD South University öğretim üyesi Prof. Dr. Vural Cengiz, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF) ‘Sürdürülebilir Çevre Uygulamaları ve Türkiye’ konulu konferans verdi. Konferansa, İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Kamil Tüğen, dekan yardımcıları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Maliye Bölüm Başkanı ve İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Kamil Tüğen, Prof. Dr. Vural Cengiz ile dostluklarının üniversite yıllarında başladığını belirterek, “1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduk. O yıllarda arkadaşımız Vural Cengiz ile birlikte üniversiteye asistan olarak girdik. Sonra kendisi asistan iken ABD’ye gitti. Orada iş hayatının yanında akademik çalışmalarını sürdürdü. Vural Cengiz hocamızın bir ayağı ABD’de diğer ayağı Türkiye’de. Orada öğrendiklerini buraya taşımaya çalışıyor. Göreve geldiğimde ziyarette bulundu ve fakültemiz için ne yapabilirim diye sordu. Bugün burada konferans verecek. Çok mutlu oldum” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

‘Sürdürülebilir Çevre Uygulamaları ve Türkiye’ konulu konferansı İngilizce ve Türkçe veren Prof. Dr. Vural Cengiz ise, Prof. Dr. Kamil Tüğen’in İİBF Dekan Vekilliği görevine geldiğinde ilk yaptığı işin ağaç dikmek olduğunu belirterek, “Bu durumla tesadüfen ziyarete geldiğimde karşılaştım. Kamil Tüğen hocamızın çevreye ağaç dikmesi beni çok mutlu etti. Hocalarımızdan ve öğrencilerimizden geri dönüşüme katkıda bulunmalarını rica ediyorum. Bir ağaç da siz dikin. Evinizde yediğiniz meyvenin çekirdeğini saksılara dikin. Bakın orada bir şeyler yetiştiğini göreceksiniz. Sonra onu bir bahçeye dikebilirsiniz. Amerika’da her kasırga olduğunda arkadaşlarıma bazı görüntüler gönderiyorum. Ne güzel yeşil bir ülkede yaşıyorsunuz diyorlar. Suyun olduğu yerde yeşil de olmalı” dedi. Prof. Dr. Vural Cengiz, yaklaşık 1 saat süren konferansta, dünyada ve gerçekleştirilen çevre uygulamalarını karşılaştırmalı olarak anlattı.

İlgili Yazılar