DEÜ Haberler

REKTÖR HOTAR, TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

486

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Tıp Fakültesi’ne yeni atanan öğretim üyeleri ile bir araya geldi. DEÜ Rektörlük Binası’nda bulunan VIP Salon’da düzenlenen toplantıya DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın yanı sıra; DEÜ üst yönetimi, Tıp fakültesi ile DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi yönetimleri ve Tıp Fakültesi öğretim üyesi kadrosuna yeni atanan akademisyenler katıldılar.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Tıp Fakültesi’ne yeni atanan öğretim üyeleri ile bir araya geldi. DEÜ Rektörlük Binası’nda bulunan VIP Salon’da düzenlenen toplantıya DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın yanı sıra; DEÜ Üst Yönetimi, Tıp Fakültesi ile DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi yönetimleri ve Tıp Fakültesi öğretim üyesi kadrosuna yeni atanan akademisyenler katıldılar. Toplantıda konuşan DEÜ Rektör’ü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “DEÜ olarak; 10 Enstitü, 18 Fakülte, 2 Yüksekokul, 1 Konservatuvar, 6 Meslek Yüksekokulu, 2’si Uygulama ve Araştırma Hastanesi olmak üzere; toplam da 60’ın üzerinde Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile kent geneline yayılan ve İzmir ile bütünleşen bir üniversiteyiz. Tabi ki bu kadar büyük büyük bir üniversite olmanın bazı zorlukları da var. Ancak bizler bu zorlukları özverili çalışarak aşabileceğimizin de farkındayız. Bu noktada vicdani yükümlülüklerimiz devreye giriyor. Örneğin tam mesainiz bitmiş ve çıkacakken yanınıza gelen bir hastayı geri çevirmemek; bu bir zorunluluk olmasa da vicdani bir yükümlülüktür ve bu durum, bu ülkeye ve bu millete olan borcunuzu ne kadar önemsediğinizi gösterir” dedi.

“HER ŞEYDEN ÖNCE AKADEMİSYENİZ”

Doktor olmanın yanı sıra akademisyen olmanın da altını çizen Rektör Hotar; “Biz her şeyden önce bir akademisyeniz ve bunun bilincinde olmak çok önemli. Esas olan, öğrencilerimizi nitelikli ve tam donanımlı bir şekilde mezun etmek ama bunu yaparken akademik faaliyetlerimizi ve araştırma çalışmalarımızı da sürdürebiliyor olmak. Elbette doktorluk gibi yoğun mesai gerektiren ve yorucu bir işle bu zor ancak Üniversitemizin araştırma olanakları da çok geniş. Sürekli açık laboratuvarlarımız ve muazzam bir bilgi kaynağımız var. Akademik açıdan araştırma, proje geliştirme ve çalışmalarımızın devam devam etmesi Dünya Üniversiteleri arasında kalıcı olarak ilk 500’de yer alma hedefimiz açısından da oldukça önemli” şeklinde konuştu.

“HALK SAĞLIĞININ KORUNMASI ÖNCELİĞİMİZ”

Halk sağlığının korunmasına yönelik çalışmaların ve olası projelerin değerlendirildiği toplantıda konuşan öğretim üyeleri ise bu alanda yürütülecek yeni çalışmalara değindiler. Halk sağlığının korunmasının öncelikli olduğunu ifade eden Rektör Hotar, “Türkiye’nin 20 devlet üniversitesinden birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, devletimizin bize sunduğu bütün imkanlarla halkımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” ifadesinde bulundu.

İlgili Yazılar