DEÜ Haberler

BASIN AÇIKLAMASI

3.733

Bazı yayın organlarında ‘Dokuz Eylül Üniversitesi 800 sporcuyu mağdur etti’ şeklinde çıkan, gerçeklikten uzak ve gazetecilik ilkelerine aykırı haberleri üzüntüyle takip etmekteyiz. 15 Mart 2018 tarihinde yanlış ve eksik hazırlanan haberler neticesinde sporcular, sporcu aileleri ve kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir. Bu nedenle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için basın açıklamasına ihtiyaç duyulmuştur.

Sporcu velileri haberin yayınlandığı tarihte Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ile makamında görüşmüştür. Yanlış, eksik bilgilendirilen ve taraflı bir şekilde yönlendirilmeye çalışıldığı fark edilen velilere Prof. Dr. Erdal Çelik tarafından doğru bilgiler aktarılmıştır. Haberlerde geçen içeriğin aksine görüşmeden ‘olumlu sonuç’ çıkmıştır. Sporcuların mağdur olmaması için gerekli tüm hassasiyetin özenle gösterilmesi talimatı, ziyarete gelen tüm velilerin gözleri önünde verilmiştir. Ayrıca görüşmede sürecin sağlıklı yürümesi ve doğru bilginin aktarılması için veliler arasından bir temsilci seçilmiştir. Veli temsilcisi, sürecin koordineli ve tüm şeffaflığı ile yürütülmesi için çalışmalarda yer alacaktır.

Kamu yararı gözetilerek yönetilmesi gereken bir kamu kurumu olan Dokuz Eylül Üniversitesi en başta hukuka ve mevzuata göre hareket etmektedir. Bir kurumda ‘Kamu Zararı’nın doğmaması ve mağduriyetlerin yaşanmaması, kurumun en başındaki yetkili kişi ve kişilerin birincil sorumlulukları arasındadır. Sporcuların daha nitelikli, daha huzurlu ve daha hijyenik ortamda sporlarını yapmalarını sağlamak için tadilat takvimi oluşturulmuştur. Sporcuların bu takvimden en az etkilenmeleri veya hiç etkilenmemeleri için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Velilerin Rektör Vekili Çelik ile görüşmesinin sonucunda bu kararın çıkması da tesadüfi değildir. Veliler, tadilat yapıldığı için ayrıca yönetime teşekkür etmişlerdir. Böylesi şeffaf bir sürecin yürütüldüğü ortamda 800 sporcunun mağdur edildiği haberi asılsız, yalandır. Hukuk ve mevzuatın gerektirdiği şekilde süreç kararlılıkla devam edecek olup kamuoyunu yanıltmaya ve kurumlar üzerinden kişilerin “taraflı” ve “yanlış” bilgilendirilmeleri sonucunda sürecin ‘manipüle’ edilmeye çalışılması düşündürücüdür.

Dokuz Eylül Üniversitesi, her zaman spora ve sporcuya değer vermiştir. Balkan Şampiyonumuz Yrd. Doç. Dr. Gülçin Güreşçi Hocamız, şampiyon yüzücümüz Yiğit Sağlam ve daha nice sporcumuz Dokuz Eylül Üniversitesi’nin gurur kaynağı olmuş ve yönetim olarak taktir görmüştür. Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik’in projeleri arasında ‘Performans Ölçüm Merkezi’, ‘Yetenek Avcılığı Merkezi’ gibi sporculara yönelik çalışmalarının olması yapılan haberlerle çelişmektedir. Küçük yaştan itibaren spora yönlendirilen genç yeteneklerin Üniversitemiz bünyesinde spor tarihine adını altın harflerle yazdıracak şekilde eğitim almaları sağlanmıştır ve bugünden sonra da destek olunmaya devam edilecektir.

Öte yandan tadilat takviminin sporcuların antrenmanlarını aksatmayacak şekilde oluşturulduğunu, sporcuların 19 Mart 2018 tarihi itibariyle, yakın zamanda katılacakları turnuvalar için bahse konu havuzda çalışmalarını devam ettirdiklerini bildirmek isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlgili Yazılar