DEÜ Haberler

DEÜ Antrenör Kadrosunu Kamuoyuna Tanıttı

2.604

Türkiye’nin marka yükseköğretim kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi, örnek bir çalışmaya daha imza atarak yüzme sporuna destek olmak için kolları sıvadı. Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye Yüzme Federasyonu ile İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle yüzme sporunun yaygınlaştırılması, sporcuların akademik ve bilimsel açıdan desteklenmesi konusunda mutabakata varıldı. Söz konusu protokolle ayrıca; Yüzme Milli Takımında yer alan sporcuların medikal testlerinin değerlendirilmesi ve 2020 Tokyo Olimpiyatlarına hazırlanan sporculara da bu desteğin  daha sıklıkla sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi yapılan protokolü basın önünde ve antrenörler eşliğinde kamuoyuna tanıttı. Antrenör kadrosunda Türkiye’de şampiyonlukları bulunan deneyimli teknik ekip, Yüzme Milli Takımında yer alan sporcuların medikal testlerinin değerlendirilmesi ve 2020 Tokyo Olimpiyatlarına hazırlanan sporculara da bu desteğin  daha sıklıkla sağlanması konusunda göreve hazır olduğunu basın önünde lanse etti.

Protokol kapsamında Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nin temelleri atıldı. Bu merkezde tecrübeli teknik ekip, başta İzmir olmak üzere tüm Türkiye’de 2020 Tokyo Olimpiyatlarına Yüzme branşında şampiyonlar kazandırmak için bir araya geldi. Yüzme sporunda kullanılan modern cihazlarla yüzücülerin teknik analizleri takip edilecektir.

Antrenörlerimizin CV'leri

İlgili Yazılar