DEÜ Haberler

DEÜ E-KPSS’DE İLHAM VERİCİ FİKİRLERE ODAKLANDI

733

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (E-KPSS) alınacak önlemlerin görüşüldüğü İzmir KPSS Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, sınava ilişkin hazırlıkların tamamlandığını kaydederek; engel gruplarına göre adaylara her türlü kolaylığın sağlanacağını söyledi. Rektör Hotar, önümüzdeki günlerde salgın gerçeğine uygun olarak hem adayların hem de resmi görevlilerin sınav öncesi bilgilendirilmelerine yönelik bilimsel bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 15 Kasım 2020 tarihinde düzenlenecek Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına (E-KPSS) sayılı günler kala; Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü ev sahipliğinde bir araya gelen İzmir KPSS Koordinasyon Kurulu Üyeleri, alınacak önlemleri ve sınav günü yapılacak uygulamaları gözden geçirdi.

Türkiye genelinde 81 il merkezinde gerçekleştirecek sınavın İzmir bölgesinde aksaklık yaşanmadan tamamlanması amacıyla yoğun şekilde çalışıldığını kaydeden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, engel gruplarına göre adaylara sınavda her türlü kolaylığın sağlanacağını söyledi. Sınava, İzmir genelindeki 80 binada, 4 bin adayın girmesinin beklendiğini ifade eden Rektör Hotar, “Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Kamu hizmetlerinde istihdam edilmek üzere engelli vatandaşlarımızın başvurduğu E-KPSS’nin sorunsuz şekilde tamamlanmasına, üniversite olarak büyük önem veriyoruz. Bu düşüncemizi, başta KPSS Koordinasyon Kurulumuz olmak üzere her ortamda da dile getiriyoruz. Sonuçta, bu sınavda hedefledikleri puanı alan adaylarımız, uzun yıllar devletimizin bünyesinde aziz milletimize hizmet edecekler. Dolayısıyla olası mağduriyetlerin oluşmamasına ülkemiz adına özen gösteriyoruz” diye konuştu.

Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun olarak Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin uygulanacağı bilgisini de veren Rektör Hotar, Covid-19 önlemlerinin bu sınav için de geçerli olduğunu aktararak, “Salgın konusunda adayların dikkatli davranmalarını özellikle hatırlatmak istiyoruz. Yeni ve güzel başlangıçlar yapmak hepimizin arzusu ancak bu yolda, sağlığımızı da tehlikeye atmamamız gerekiyor. İhtiyaç duyulan her konuda sınav görevlilerimiz zaten adaylarımıza destek olacaktır. O yüzden adayların sınava odaklandıkları kadar bu konuda da hassas davranmalarını diliyoruz” dedi.

“YENİLİKLERE İHTİYAÇ DUYULACAK”

Küresel Covid-19 salgını ile birlikte dünya genelinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bir takım düzenlemelere gidildiğini hatırlatan Rektör Hotar, “Bu noktada konuyu çok yönlü ele almamız gerekiyor. Üniversite olarak ölçme ve değerlendirme metotlarına; sınav uygulama usul ve esaslarına ilişkin uzun vadede bazı yeniliklere ihtiyaç duyulacağını öngörüyoruz. Bu konuda, özellikle eğitim bilimleri alanındaki değerli hocalarımız yoğun şekilde çalışıyorlar. E-KPSS’de engel gruplarına göre adaylara nasıl davranılacağına, sınav öncesi sınav görevlilerine anlatılıyor. Biz de bu pratiği biraz daha geliştirerek, bütün sınavlarda süreci nasıl geliştirebiliriz; iletişim noktasında nasıl daha farklı bir yöntem buluruz, bunları araştırıyoruz. Engelsiz Dokuz Eylül Koordinatörlüğümüz ise bu alanda ilham verici fikirleri bizlerle paylaşıyor” ifadesinde bulundu.

“AKADEMİK ÇALIŞMALARA HIZ VERECEĞİZ”

Bireylerin adil ve eşit şekilde bütün haklardan yararlanması gerektiğine vurgu yapan Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu, ister sınav olsun isterse eğitim ya da istihdam, her insanın bunlara ulaşma hakkı bulunuyor. Engelli vatandaşlarımızın buradaki beklenti ve taleplerini; günümüz şartlarını dikkate alarak karşılamamız gerekiyor. E-KPSS sürecin sadece bir parçasını oluşturuyor. Biz üniversite olarak, mevcut dezevantajların ortadan tamamen kaldırıldığı ya da asgari düzeye çekildiği bir sınav sistemi üzerine odaklanıyoruz. Burada attığımız her adımın, insan kazanmamızda faydalı olacağına; medeniyet ufkundaki yerimizi sağlamlaştıracağına inanıyoruz. Bu alandaki akademik çalışmalara hız verecek; buradan elde ettiğimiz sonuçları ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacağız. E-KPSS’ya katılacak adaylara başarılar diliyoruz.”

İlgili Yazılar