DEÜ Haberler

DEÜ KAMPÜS BİNALARI KONTROLDEN GEÇTİ

864

Dokuz Eylül Üniversitesi, Seferihisar açıklarında Cuma günü meydana gelen depremin ardından kampüs alanlarındaki binalarda hasar tespit çalışması başlattı. Yapılan ilk inceleme sonucunda binaların taşıyıcı sistemlerinde deprem hasarı oluşmadığı ancak Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle ortak hareket edilerek yapılarda detaylı çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi.

İzmir’de meydana gelen depremin ardından yaralar hızla sarılırken, kamu kurumları da yapı stoğundaki hasar tespit çalışmalarına başladı. DEÜ Rektörlüğü, meydana gelen depremin sonrasında DEÜ’nün tüm yerleşkelerindeki akademik, idari birimler ile DEÜ Uygulama Araştırma Hastanesi ve sosyal tesislerde inceleme başlattı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar öncülüğünde, DEÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından yapılan ilk incelemelerde binaların taşıyıcı sistemlerinde deprem hasarı oluşmadığı ancak çalışmaların detaylı şekilde sürdürüldüğü açıklandı.

BİNALARIMIZDAKİ İNCELEMELER SÜRÜYOR

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yaşanan depremin ardından tüm imkanların seferber edilerek, sürecin AFAD ile koordineli şekilde yürütüldüğünü vurguladı. Sürecin en iyi şekilde ilerlemesi için hassasiyet gösterildiğini dile getiren Rektör Hotar, “Yaşadığımız depremin ardından Üniversite olarak hemen harekete geçerek, kampüslerimizde bulunan tüm binalarda kontrol ve inceleme çalışmalarına başladık. Tınaztepe kampüsümüz, DEÜ Araştırma Uygulama Hastanemiz, idari binalarımız ve sosyal tesislerimizde ilgili birimlerimiz tarafından gerçekleştirilen deprem hasar tespit çalışmalarını üst yönetimimizle birlikte yerinde inceledik. Binalarımızın ilk incelemelerinde taşıyıcı sistemlerde hasara rastlanılmadı. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri yetkilileriyle birlikte detaylı çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Sadece Üniversitemizde değil, kentimizle ilgili yapı stoğu incelemelerine de katkı sağlıyoruz. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nda görevli mühendislerimiz deprem hasar tespit çalışmaları yapmak üzere ilimizdeki kamu komisyonlarında görevlendirildi” dedi.

TİTİZ ÇALIŞMA

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Emrullah Koman, “Üniversitemizin Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli ve Çevre Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Hasar Tespit ekibi binalarımızdaki inceleme çalışmalarını sürdürüyor. Tüm yapılarımız titizlikle araştırılıyor” dedi.

 

İlgili Yazılar