DEÜ Haberler

DEÜ YAPIMINA ENDONEZYA’DAN BÜYÜK ONUR

2.433

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) yapım ve yönetmenliğinde çekilen “9/8’in Ateşi Seni de Yakar” isimli belgesel, Endonezya’da düzenlenen Jakarta International Humanitarian & Culture Awards festivalinde gümüş ödül kazandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım ve Yönetmenliği Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ragıp Taranç’ın yönettiği, Tepecik semtindeki Romanların yaşamını konu alan  45 dakikalık belgesel film “9/8’in Ateşi Seni de Yakar” Endonezya’da düzenlenen Jakarta International Humanitarian & Culture Awards festivalinde gümüş ödüle layık görüldü. Belgeselin Kurgu Yönetmeni Melih Tomak, “Bu belgeselin ilk kayıtlarını, Hıdrellez gecesi İzmir’in Tepecik Mahallesi’nde 5 Mayıs 2015-2016-2017 tarihinde gerçekleştirdik. Bu çalışmada odaklandığımız “9/8’in Ateşi Seni de Yakar” belgesel filmi bir alan araştırması olarak bir belgesel film olmanın yanı sıra, Levent Berber’in 2016’da Dansöz ve Zenne, 2017’de Hıdrellez adlı sergilerine de kaynaklık etmiştir. Bu belgeselde Tepecik Mahallesi’nin yaşantısının yanı sıra röportajlarıyla Erbey Özcalabi ve Esra Şenkeman katkı sağlamışlardır” dedi.

ROMANLARIN İÇ DÜNYASINI YANSITTIK

Endonezya’da düzenlenen Jakarta International Humanitarian & Culture Awards festivalinde gümüş ödül kazanmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Tomak, ‘9/8’in Ateşi Seni de Yakar’ adlı belgesel, Tepecik semtinde yaşayan Roman vatandaşlarımızın iç dünyasını; hıdrellez kostümlerinde, şarkılarında ve düğün törenleri eşliğinde yansıtmaktadır. Hıdrellez gecesi rengarenk kostümleri ile kadınlar ve kız çocukları birer modele, Tepecik sokakları doğal bir podyuma dönüşmektedir” diye konuştu.

İlgili Yazılar