DEÜ Haberler

DEÜ’DE UZAKTAN EĞİTİM 19 EKİM’DE BAŞLIYOR

1.187

Dokuz Eylül Üniversitesi ‘online’ olarak 19 Ekim’de 2020-2021 Akademik yılına başlıyor. Güçlü bir altyapıya sahip olan ‘onlineDEU – Öğrenme Yönetim Sistemi’nin lightboard teknolojisi ile daha da güçlendiğini ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Öğrenci ve akademisyenlerimizin yüz yüze eğitimler kadar verimli bir dönem geçirmesi için çalışmalarımızı tamamlayarak 19 Ekim’de Akademik yılımızı açıyoruz. Nitelikli eğitim imkanlarına sahip bir eğitim modeli oluşturduk. Pandemide animasyon ve grafiklerle zenginleştirilen etkileşimli bir modelle öğrencilerimize eğitim imkanı sunacağız” dedi.

Uzman akademik kadrosu ve güçlü teknolojik altyapısı ile Türkiye’nin önde gelen kurumlarından olan Dokuz Eylül Üniversitesi 2020-2021 Akademik Yılına hazır. Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi(DEUZEM), eğiticiler ve öğrencilerin etkileşimini arttıracak, derslerin içeriğini zenginleştirecek ‘lightboard’ teknolojisini de bünyesine katarak 19 Ekim’de açılıyor. DEUZEM, yıllardır sürdürdüğü online eğitim alanındaki tecrübesini, güncellenen altyapı ile birleştirdi. Bir yandan kapasite artışı, diğer yandan da eğitici materyallerin niteliği geliştirilmesi sağlandı.

YENİ AKADEMİK YILA HAZIRIZ

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dokuz Eylül’ün her zaman daha iyiye ulaşma felsefesiyle çalışmaların sürdürüldüğünü kaydederek, “Ülkemizin köklü eğitim kurumlarından olan Üniversitemiz, sahip olduğu güçlü teknolojik altyapısını ve online çalışmalarını geliştirerek 19 Ekim’de başlayacak olan Akademik yılına hazır. Uzaktan eğitimde de öncü ve güven veren bir kurum olan Üniversitemiz, yenilenen ‘OnlineDEU – Öğrenme Yönetim Sistemi’ ile Güz döneminde uzaktan eğitimi başarıyla yürütecek. Sahip olduğumuz teknolojik gücün daha da iyileştirilmesi amacıyla öğrenci ve akademisyenlerimizin de katkılarını göz ardı etmeden senkron ve asenkron eğitimlerimizin içeriklerini zenginleştirdik. Öğrencilerimize yüz yüze eğitimde olduğu gibi kaliteli bir eğitim vereceğiz. Sistemimize entegre ettiğimiz ‘lightboard’ teknolojisi de eğiticiler ve öğrencilerin etkileşimini arttıracağına inanıyoruz. Eğiticilerimize, verimli bir dönem geçirebilmeleri için eğitimler düzenledik. Pandeminin kısa sürede bitmesini ve çok sevdiğimiz öğrencilerimize kavuşmayı, en kısa sürede yüz yüze eğitime dönmeyi arzu ediyoruz. Yeni akademik yılın Üniversitemize ve bilim dünyasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YENİLENEN SİSTEM

DEUZEM Müdürü Prof. Dr. Bahar Baran, DEUZEM web sitesinin öğrenci dostu olarak güncellendiğini, akademik yılda hiç bir aksaklığın yaşanmaması için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü; sürekli yeni teknolojilerin sisteme entegre edildiğini belirterek, “Akıllardaki soru işaretlerini ortadan kaldıran, öğrenci ve öğretim üyelerimize kolaylık sağlayan sistemler oluşturuyoruz. ‘OnlineDEU – Öğrenme Yönetim Sistemi’, ‘ligthboard’ teknolojisiyle artık daha da güçlü. Kendi imkanlarımızla hayata geçirdiğimiz bu sistemle, eğitici yazarak anlatırken öğrenciyle göz temasına devam edecek. Çekimlerde kullanılan yeşil fon ile arka planı değiştirme kabiliyetine sahibiz. Dersler bu şekilde daha da güçlendirilecek. Bunun yanında yine yeşil fon sayesinde görüntü işleme programlarıyla animasyonlu grafiklerle ders içeriği zenginleştirilecek” diye konuştu.

 

İlgili Yazılar