DEÜ Haberler

EFES MYO İLK MEZUNLARINI VERDİ

2.510

Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Selçuk’ta düzenlendi. Yeni mezunların heyecanlı anlar yaşadığı törende, öğrenci aileleri ile Efes MYO’nun akademik ve idari personeli; gençleri yalnız bırakmadı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Efes Meslek Okulu’nda eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, Selçuk’ta düzenlenen 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni ile diplomalarını aldılar. Öğrenci aileleri ve yakınlarının da yoğun ilgi gösterdiği programda fakültede dereceye giren üç öğrenciye plaketleri verildi. Mezuniyet Töreni’nde konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, mezunlara seslenerek, “Türkiye’nin en prestijli kurumlarından biri olan üniversitemize duyduğunuz aidiyet duygusu gelecekte sizlerin birey olarak ayakta kalmanızı sağlayacak en değerli referans noktalarınızdan biri olacaktır” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Genel Sekreter Doç. Dr. Recep Yiğit, Efes MYO Müdürü  Doç. Dr. Ahmet Hamdi Deliormanlı, Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgay Bucak ile akademik ve idari personelin de hazır bulunduğu programda konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, mezun olan öğrencilerin hayatlarının dönüm noktalarından birini tamamladıklarını söyledi. Çelik, “Yükseköğretim hayatınızın önemli bir aşamasını daha geride bıraktınız. Akademik bilgi ve birikimleriniz; mesleğinize dair tecrübe ve öğrendikleriniz; duygularınız, hissettikleriniz, amaçlarınız ve beklentileriniz sizleri yepyeni bir hayatın eşiğine getirdi. Zorlu geçen dört yılın ardından verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz çabanın karşılığını, diplomalarınızı alarak yaşıyorsunuz. Bunu takdir etmemek; sizleri yürekten kutlamamak mümkün değil” dedi. Mezunlara seslenen Prof. Dr. Erdal Çelik, hayatlarındaki hedeflerine doğru ilerlerken Dokuz Eylül Üniversitesi’ne duydukları aidiyetlik duygusundan güç almalarını tavsiye ederek, “Biliyorum geleceğe dair umutlarınız, hayalleriniz ve beklentileriniz var. Belki biraz da sabırsızsınız; bazı şeylerin bir an önce olmasını istiyorsunuz. Bir şeyler söyleme

yi bir şeyler yaşamayı; bir şeylerin parçası olmayı arzuluyorsunuz. Bunlar gayet doğal ancak hayat, her zaman istediklerinizi bize vermiyor. Buradaki esas mesele; zor kaldığınız o anda, bilginizle, aidiyet duyduğunuz değerlerinizle ve sizleri seven insanlarla yeniden başlayabilme gücünü kendinde bulabilmek. Türkiye’nin en prestijli kurumlarından biri olan üniversitemize duyduğunuz aidiyet duygusu zaten gelecekte sizlerin birey olarak ayakta kalmanızı sağlayacak en değerli referans noktalarınızdan biri olacaktır” diye konuştu.

SELÇUK BELEDİYE BAŞKANI D.ZEYNEL BAKICI’DAN 3 BÖLÜM MÜJDESİ

Törende konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, “Bugün büyük mutluluk yaşıyoruz ve ilk mezunlarımızı veriyoruz. Dokuz Eylülümüzün Efes Yüksekokulu, Selçuk’umuza çok yakıştı. Selçuk bir bilim, kültür, sanat kenti olsun istiyoruz. Bugün burada bunun ilk adımını atıyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi önümüzdeki yıl üç program daha önümüzdeki yıl daha açacak. Rektör Vekilimi Sayın Erdal Çelik hocamıza ve Senato üyelerine teşekkür ediyoruz. Gençlere çok güzel günler diliyoruz“ dedi.

Efes MYO Müdürü  Doç. Dr. Ahmet Hamdi Deliormanlı da, mezun olan öğrencileri kutlayarak, iş hayatında başarılar diledi. Mezuniyet töreni halk oyunları gösterilerinin ardından son buldu.

ÇELİK İFTARA KATILDI

Efes Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen mezuniyet töreninin ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ve beraberindekiler Selçuk Pamucak’da iftar programına katıldı.Önceki dönem bakanlarımızdan Vecdi Gönül, Atilla Koç, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in hazır bulunduğu iftar yemeğine ayrıca Adnan Menderes Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ile bir çok kişi katıldı.

 

 

 

İlgili Yazılar