DEÜ Haberler

VESTEL – Beyaz Eşya ve Elektronik Laboratuvarı Açılış (İMYO)

1.517

İMYO’YA VESTEL’DEN BEYAZ EŞYA VE ELEKTRONİK LABORATUVARI DESTEĞİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, İzmir Meslek Yüksekokulu’nun (İMYO), teknolojik altyapı olanakları ve kaliteli eğitim anlayışıyla nitelikli ara eleman yetiştirdiğini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu’nda, Vestel tarafından hibe edilen ürünlerin yer aldığı “Beyaz Eşya ve Elektronik Laboratuvarı” kuruldu. Laboratuvarda, smart tv, çamaşır, bulaşık makinası, ütü, dijital gaz dolum cihazının yanı sıra onarım kitlerinden oluşan 89 parça ürün yer aldı.

Vestel Beyaz Eşya ve Elektronik Laboratuvarının açılışında konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, “Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri nitelikli yetişmiş ara elemandır. Bu konuda İMYO üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Bu güzel laboratuvarı bize kazandıran Vestel’e ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Laboratuvar, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

MUTLUYUZ, GURURLUYUZ

Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Tarkan Tekcan, “Bu fikirle bana gelindiğinde tereddütsüz kabul ettik. Şimdi atılan bu küçük adımların, gelecekte büyük kazanımları olacaktır. Buraya bir dal koyuyoruz. Bu dal sayısız filiz verecek. Ortak çalışmaya destek veren herkese teşekkür ediyorum. Laboratuvarın açılması nedeniyle mutluyuz, gururluyuz” diye konuştu.

ENERJİMİZİ EĞİTİME HARCAMALIYIZ

Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Recep Yiğit ise, “Çok mutlu olduğumuz bir çalışmanın açılışında bir aradayız. İzmir Meslek Yüksekokulu’nun yeri benim için çok ayrı. Yıllarca burada çalıştım. Bizim bu tip projelere odaklanmamız ve enerjimizi bu tür faaliyetlere harcamamız gerekiyor. Emeği geçen akademisyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. İMYO Müdürü Prof. Dr. Berrin Onaran da, “Okulumuza, Vestel ile yapılan işbirliği çerçevesinde kazandırılan, günümüz teknolojisine uygun ürünlerin yer aldığı laboratuvar, daha donanımlı öğrenci yetiştirmesine katkı koyacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından laboratuvarın açılışı yapıldı. İMYO Müdürü Prof. Dr. Berrin Onaran, Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Tarkan Pekcan’a destekleri nedeniyle bir teşekkür plaketi sundu.

İlgili Yazılar