DEÜ Haberler

DEÜ 2017 TUS’TA İLK 10 ARASINDA

2.399

Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2017 Yılında Tıpta Uzmanlık Eğitimi Sınavı (TUS) Sonbahar dönemi Değerlendirme Raporunu yayımladı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), tüm branşlarda ilk 10 arasında yer aldı.  

ÖSYM 2018 yılında başlattığı geçmiş sınavlara yönelik değerlendirme raporlarını yayımlamaya devam ediyor. Değerlendirme Raporları serisinin yedinci raporunda 2017-TUS Sonbahar sınavının değerlendirmesine yer verdi. Rapora göre 2017 TUS İlkbahar sınavında sabah oturumunda 12.528 adayın, öğleden sonraki oturumda ise 12.566 adayın sınavı geçerli sayıldı. Sınava giren adayların yaklaşık yüzde 91’ının uzmanlık öğrencisi olmadığı, yüzde 9’unun ise uzmanlık eğitimine devam ettiği veya bir uzmanlık alanına yerleştiği halde eğitimine başlamamış olduğu veya uzmanlık eğitimine devam etmekte iken istifa ettiği veya uzmanlık eğitimini tamamlamış adaylardan oluştuğu görüldü.

TUS sınavının detaylı analizinin yer aldığı raporda ayrıca üniversitelerin tıp fakültelerinden mezun adayların başvuran ve yerleşen aday sayıları, temel tıp bilimleri testi ve klinik tıp bilimleri testlerinin alt testlerinde elde ettikleri ham puan ortalamaları da yer aldı.

DEÜ TERCİH EDİLDİ

Sınava giren 100 ve üzeri aday sayısı göz önüne alındığında adaylarının temel tıp bilimleri ve klinik tıp bilimleri testlerinin alt testlerinde ham puan ortalamalarına göre Dokuz Eylül Üniversitesi ilk 10 üniversite arasında yer aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Üniversitemizin, ÖSYM’nin TUS ile ilgili Sonbahar değerlendirmesinde ilk 10 üniversite arasında yer aldı. Bu durum üniversitemizdeki eğitimin ne kadar kaliteli ve başarılı olduğunun kanıtıdır. Çalışmalarımızda daima, kaliteli eğitim ve dünya ile entegre bir üniversite hedefi koyduk. Elde ettiğimiz bu başarı, hedeflerimize emin adımlarla ilerlediğimizin bir göstergesi. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, bilimin, çağdaş ve kaliteli eğitimin çıtasını daha da yükseklere çıkaracağız” dedi.

İlgili Yazılar