DEÜ Haberler

GENÇ DENİZCİLER DEMİR ALDI

2.613

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Denizcilik Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, mezunlara seslenerek, hedeflerine doğru ilerlerken Dokuz Eylül Üniversitesi’ne duydukları aidiyetlik duygusunun en değerli referansları olacağını söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Denizcilik Fakültesi’ndeki eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, Amfi Tiyatro’da düzenlenen 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni ile diplomalarını aldılar. Öğrenci aileleri ve yakınlarının da yoğun ilgi gösterdiği programda fakültede dereceye giren üç öğrenciye plaketleri verildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, Genel Sekreter Doç. Dr. Recep Yiğit, DEÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bora Kayacan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyesi Hakan Çendik, MEDLOG Lojistik Genel Müdürü İsmail Görgün, akademik ve idari personelin de hazır bulunduğu programda konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, mezun olan öğrencilerin hayatlarının dönüm noktalarından birini tamamladıklarını söyledi. Çelik, “Yükseköğretim hayatınızın önemli bir aşamasını daha geride bıraktınız. Akademik bilgi ve birikimleriniz; mesleğinize dair tecrübe ve öğrendikleriniz, duygularınız, hissettikleriniz, amaçlarınız ve beklentileriniz sizleri yepyeni bir hayatın eşiğine getirdi. Zorlu geçen iki yılın ardından verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz çabanın karşılığını, diplomalarınızı alarak yaşıyorsunuz. Bunu takdir etmemek; sizleri yürekten kutlamamak mümkün değil” dedi.

Mezunlara seslenen Prof. Dr. Erdal Çelik, hayatlarındaki hedeflerine doğru ilerlerken Dokuz Eylül Üniversitesi’ne duydukları aidiyetlik duygusundan güç almalarını tavsiye ederek, “Biliyorum geleceğe dair umutlarınız, hayalleriniz ve beklentileriniz var. Belki biraz da sabırsızsınız; bazı şeylerin bir an önce olmasını istiyorsunuz. Bir şeyler söylemeyi bir şeyler yaşamayı; bir şeylerin parçası olmayı arzuluyorsunuz. Bunlar gayet doğal ancak hayat, her zaman istediklerinizi bize vermiyor. Buradaki esas mesele; zor kaldığınız o anda, bilginizle, aidiyet duyduğunuz değerlerinizle ve sizleri seven insanlarla yeniden başlayabilme gücünü kendinde bulabilmek. Türkiye’nin en prestijli kurumlarından biri olan üniversitemize duyduğunuz aidiyet duygusu zaten gelecekte sizlerin birey olarak ayakta kalmanızı sağlayacak en değerli referans noktalarınızdan biri olacaktır” diye konuştu.

ARAMIZA KATILMANIZLA DEĞERLERİMİZ ARTACAK

İbn-i Haldun’un “coğrafya bizim kaderimizdir” sözlerini hatırlatan Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert ise “Anadolu için de denizcilik bir kaderdir. Bu doğrultuda hareket etmek, stratejiler üretmek ise bir tercihtir. Sevinerek ifade edeyim ki özellikle son 15 yılda bu tercih doğrultusunda yetişen denizcilerimiz ile de gerek sektörde gerekse bakanlığımızda çok önemli mesafeler aldık. Başbakan Binali Yıldırım Dünya Denizcilik Üniversitesi yönetiminde. Sadece ulusal değil ve uluslararası alanda itibar gören bir denizcimiz. Bakanımız Ahmet Aslan, müsteşarımız, genel müdürlerimiz, liman başkanlarımız geçmişte hocalarımızın ektiği tohumlardan yetişen ağaçlar bugün önemli işler yapıyor. Sizlerin de aramıza katılmasıyla bugünkü değerlerimizin fersah fersah ilerisine geçeceğimizi düşüyorum” diye konuştu.

Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci de günümüz teknolojisini kullanarak sektörün ihtiyaçlarına uygun şekilde düzenlenen eğitim programıyla yetiştirdikleri mezunlarının sektörlerinde başarılı olacaklarına inandıklarını söyledi.

Konuşmalarından ardından öğrenci andını okuyan DEÜ’lü denizciler kep atarak mezuniyetlerini kutladı.

 

İlgili Yazılar