DEÜ Haberler

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU MEZUNLARINI VERDİ

2.557

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu (FTRY) 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Balçova Spor Komleksi’nde düzenlendi. Mezunların heyecanlı anlar yaşadığı törende, öğrenci aileleri ile FTRY akademik ve idari personeli; gençleri yalnız bırakmadı.

DEÜ FTRY’de eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, …düzenlenen 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni ile diplomalarını aldılar. Öğrenci aileleri ve yakınlarının da yoğun ilgi gösterdiği programda fakültede dereceye giren üç öğrenciye plaketleri verildi. Mezuniyet Töreni’nde konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, mezunlara seslenerek, “Türkiye’nin en prestijli kurumlarından biri olan üniversitemize duyduğunuz aidiyet duygusu gelecekte sizlerin birey olarak ayakta kalmanızı sağlayacak en değerli referans noktalarınızdan biri olacaktır” dedi.

Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mete Edizer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Dicle, FTRY Müdürü Prof. Dr. Nihal Gelecek, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. M. Kürşad Kutluk ile akademik ve idari personelin de hazır bulunduğu programda konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, mezun olan öğrencilerin hayatlarının dönüm noktalarından birini tamamladıklarını söyledi. Çatal, “Yükseköğretim hayatınızın önemli bir aşamasını daha geride bıraktınız. Akademik bilgi ve birikimleriniz; mesleğinize dair tecrübe ve öğrendikleriniz; duygularınız, hissettikleriniz, amaçlarınız ve beklentileriniz sizleri yepyeni bir hayatın eşiğine getirdi. Zorlu geçen dört yılın ardından verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz çabanın karşılığını, diplomalarınızı alarak yaşıyorsunuz. Bunu takdir etmemek; sizleri yürekten kutlamamak mümkün değil” dedi. Mezunlara seslenen Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, hayatlarındaki hedeflerine doğru ilerlerken Dokuz Eylül Üniversitesi’ne duydukları aidiyetlik duygusundan güç almalarını tavsiye ederek, “Biliyorum geleceğe dair umutlarınız, hayalleriniz ve beklentileriniz var. Belki biraz da sabırsızsınız; bazı şeylerin bir an önce olmasını istiyorsunuz. Bir şeyler söylemeyi bir şeyler yaşamayı; bir şeylerin parçası olmayı arzuluyorsunuz. Bunlar gayet doğal ancak hayat, her zaman istediklerinizi bize vermiyor. Buradaki esas mesele; zor kaldığınız o anda, bilginizle, aidiyet duyduğunuz değerlerinizle ve sizleri seven insanlarla yeniden başlayabilme gücünü kendinde bulabilmek. Türkiye’nin en prestijli kurumlarından biri olan üniversitemize duyduğunuz aidiyet duygusu zaten gelecekte sizlerin birey olarak ayakta kalmanızı sağlayacak en değerli referans noktalarınızdan biri olacaktır” diye konuştu.

BAKICI’DAN 3 BÖLÜM MÜJDESİ

Törende konuşan FTRY Müdürü Prof. Dr. Nihal Gelecek de mezun olan öğrencileri kutlayarak, iş hayatında başarılar diledi. “Sağlık sektörüne yönelik hizmet vereceğiniz alanda akademik gelişiminizi tamamladınız. Kendinize bir yol haritası çizerek kendi hayatınıza yön verirken, aynı zamanda da ülkemizin gelişimine de katkı sağlayacağınızı unutmayınız.” dedi.

 

İlgili Yazılar