DEÜ Haberler

REKTÖR HOTAR GSF VE KONSERVATUVAR PROJESİNİ İNCELEDİ

941

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan bir ekip tarafından hazırlıkları devam eden DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Konservatuvarı’nın projelerini inceledi. Rektör Hotar, “Üniversitemizin tüm kenti ve ülkeyi besleyecek bir sanat noktası olması, sanat ve sanatçıyı kentli ile buluşturması hedeflenen yeni yapısını, kullanıcılarının da görüşleri ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillendiriyoruz” dedi. 

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Konservatuvarı’nın Narlıdere’de yerleşkesinde, deprem riski doğrultusunda eski yapıların yıkımının ardından yeniden inşa edilmek üzere çalışmalar devam ediyor. Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. T. Didem Akyol Altun, Doç. Dr. Deniz Dokgöz, Doç. Dr. Ferhat Hacıalibeyoğlu, Ar. Gr. Dr. Erdem Yıldırım ve Ar. Gr. Fulya Selçuk’tan oluşan ekip, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Konservatuvarı’nın Narlıdere’deki mevcut arazi ve yanındaki parsele yerleşen binalarını, alandaki yeşilin korunmasını esas alan sürdürülebilir bir konseptle tasarladı. Proje ekibi, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

SANATA İLHAM VERECEK

Yeni yapının kenti ve sanatı buluşturacağını; kullanıcılarının da görüşleri ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirildiğini belirten DEÜ Rektörü Nükhet Hotar, “Yeni kompleks iki ana bloktan oluşuyor. Yapı; bütününde Türk mekân geleneğinin ve görsel sembollerinin çağdaş yorumlamalarıyla harmanlanan bir anlayış benimsenerek projelendiriliyor. İzmir’in ve Türkiye’nin en köklü sanat eğitimi kurumlarından biri olan Güzel Sanatlar Fakültesi ve Konservatuvarı’na hizmet edecek yapıyı kısa süre içinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Verdiği kaliteli eğitimle ulusal ve uluslararası sanat camiasında saygın bir yeri olan Üniversitemizin bu yeni yapı ile kente yakışan, bölgenin sanatla iç içe olacağı bir çalışmaya imza atacağına gönülden inanıyorum. Yeni sanatçılara ilham verecek ve kaliteli eğitim imkanı sunacak bu yapının en kısa sürede tamamlanması için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz” dedi.

KENTİN İHTİYACINA CEVAP VERECEK

Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. T. Didem Akyol Altun ise proje hakkında bilgiler vererek, “Güzel Sanatlar Fakültesi ve Konservatuvarı’nın birimlerine hizmet verecek derslikler ve atölyelerden oluşan eğitim bloğu, Ege iklimine uygun tasarlandı. İklimimiz elverişli olduğu için sanatın yayılabileceği açık ve yarı açık deneyim alanları oluşturmaya gayret ettik. Kültür bloğunda ise, İzmir kentinde eksikliği önemli ölçüde hissedilen, tiyatro, opera, bale gibi farklı etkinliklerin sahneleneceği, halkın da kullanımına açık büyük ölçekli bir performans salonu yer alacak” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Yazılar