DEÜ Haberler

TİYATRO HAFTASINDA DEÜ’DEN SANAT YERLEŞKESİ SÜRPRİZİ

1.648

Depreme dayanıksız olduğu belirlenen ve kontrollü bir şekilde yıkılan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuvarının Narlıdere’deki binaları, yeniden DEÜ’nün 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesine dönüyor. Müjdeyi Dünya Tiyatro Haftası’nda açıklayan DEÜ Rektör Vekili ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, “Ülkemizin birbirinden değerli bu iki eğitim yuvasının yeni binalarının tasarım projelerini görüştüğümüz toplantıdan güzel sonuçlar çıktı. Projeye ilişkin son düzenlemeleri de masaya yatırdığımız toplantıda, bina planlarımızı tüm boyutlarıyla değerlendirdik. Son hali neticelenen planların yapımına en kısa sürede başlanacak ve tamamlanan binalarımızda eğitim-öğretim faaliyetleri kaldığı yerden devam edecek” dedi.

Riskli Yapı Analizleri yapılan ve depreme dayanıksız olduğu belirlenen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ile Devlet Konservatuvarının Narlıdere’deki binaları yıkılıp, yerinde inşasına karar verilmişti. Bu süreçte Tınaztepe Yerleşkesine taşınan GSF ve Devlet Konservatuvarının eğitim ve sanat faaliyetlerine geçici olarak Üniversitenin Buca’daki Tınaztepe Yerleşkesinde devam etmesine karar verildi. GSF ve Devlet Konservatuvarının yeniden Narlıdere’deki 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesine döneceğinin müjdesi, Dünya Tiyatro Haftası’nda DEÜ Rektör Vekili ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak tarafından duyuruldu. Yerleşkeye yapılacak yeni binaların tasarım projelerinin Rektör V. Ak’a sunulduğu ve son düzenlemelerin görüşüldüğü toplantıda Ak, çalışmada önemli bir aşamaya gelindiğini belirterek, son derece heyecanlı olduklarına vurgu yaptı.

GERİ SAYIM BAŞLADI

DEÜ’nün Türkiye’nin köklü eğitim merkezlerinden olan Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuvarının kısa zamanda inşasına başlanarak tamamlanacağını belirten DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Ak, “Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarına ait binaların 6306 Sayılı Kanun Uyarınca Riskli Yapı Analizleri yapılmış ve mevcut binalardan sadece ‘C Blok’ riskli bulunmamış, riskli bulunan diğer binalar kontrollü bir şekilde yıkılmıştı. Ülkemizin birbirinden değerli bu iki eğitim yuvasının yeni binalarının tasarım projelerini görüştüğümüz Rektörlük binamızdaki toplantıdan güzel sonuçlar çıktı. Projeye ilişkin son düzenlemeleri de masaya yatırdığımız toplantıda, bina planlarımızı tüm boyutlarıyla değerlendirdik. Son haline gelen planların yapımına en kısa sürede başlanacak ve tamamlanan binalarımızda eğitim-öğretim faaliyetleri kaldığı yerden devam edecek. Güzel Sanatlar Fakültemiz ve Konservatuvarımızın yeni binaları, keskin çizgilerle birbirinden ayrılmayacak yapıda olacaklar. Son derece modern ve geçirgen yapıya sahip binalar, disiplinler arası çalışmaların bir arada yürütülmesini sağlayacak” dedi.

36 BİN METREKARE ALANA SAHİP

Açıklamalarını sürdüren Ak, şunları kaydetti: “15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı binalarının Uygulama Projeleri Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesine çıkıldı. Mevcut C Blok etrafında konumlanan ve 36 bin metrekare inşaat alanına sahip binalar 18 binlik iki etapta yapım ihalesine çıkılacak şekilde tasarlandı. Güzel Sanatlar Fakültesi’ne ait eğitim amaçlı kullanılmak üzere iki ayrı sahne ve cep sineması gibi birçok mekânı da içinde barındıran binalar ilk etapta, Devlet Konservatuvarına ait 2 ayrı sahneyi de içinde barındıran ‘Mevcut C Blok’ etrafında konumlanan binalar ikinci etapta yapılması düşünülmektedir. Projelerin ortaya çıkmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, yeni binalarımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.”

İlgili Yazılar