DEÜ Haberler

DEÜ, ADIYAMAN’DA DEPREMİN YARALARINI SARIYOR

683

Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) afet bölgesine yönelik yardım seferberliği sürüyor. Adıyaman’daki çadır ve konteyner kentlerde yeni sosyal sorumluluk ve destek projelerini hayata geçirmek için çalışan DEÜ, son olarak Mobil İçme Suyu Tesisi’nin yanı sıra; ‘Hepimiz Çocuktuk’ projesi, ‘Herkes İçin Bilim’ etkinliği, ‘Acil Barınma Birimi’ ve manevi destek çadırı ile depremlerden etkilenen vatandaşlara desteğini sürdürüyor. Bölgeye giderek destek çalışmalarında yer alan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bölgede kısa sürede birçok projenin hayata geçirildiğini ifade etti.

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesine ülke genelinde yardımlar sürerken, felaketin ardından seferberlik başlatan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) destek çalışmaları da Adıyaman’da devam ediyor. Bugüne kadar felaketten etkilenen birçok ilde depremzedeler için sağlık hizmeti, insani yardım, temel ihtiyaç ve gıda desteğinde bulunan DEÜ, Üniversitenin farklı birimlerinden akademisyenler ve gönüllü öğrencilerinden oluşan 25 kişilik ekip ile Adıyaman’daki çadır ve konteyner kentlerde yeni sosyal sorumluluk ve destek projelerini hayata geçirmek için harekete geçmişti. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın da katıldığı bölgedeki çalışmalarda, kısa sürede birçok proje hayata geçirildi.

YARDIM SEFERBERLİĞİMİZ SÜRÜYOR

DEÜ’nün her türlü yardımı yaşanan zorlu süreçte bölgeye ulaştırdığını kaydeden Rektör Hotar, son olarak Adıyaman’da DEÜ eliyle yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. ‘Yüzyılın felaketi’ olarak anılan depremin olumsuz etkilerini azaltmak için yapılan tüm faaliyetlerin son derece önem taşıdığını aktaran Rektör Hotar, DEÜ’nün de bu kapsamda adeta bir yardım seferberliği başlattığını kaydetti. Rektör Hotar, “DEÜ olarak ilk andan itibaren önce enkaz altından canlarımızı kurtarmak, sonra da yaraları sarmak için zamanla yarıştık. Bugün de burada Üniversitemizin farklı proje ve çalışmalarını sürdürmek için bizden destek bekleyen vatandaşlarımızla bir aradayız. Mobil İçme Suyu Tesisimizin yanı sıra; ‘Hepimiz Çocuktuk’ projesi ile kurulan oyun ve masal atölyemiz, oyuncak atölyemiz, ‘Herkes İçin Bilim’ etkinliğimiz ve manevi destek çadırımız ile depremlerden etkilenen milletimize desteğimizi sürdürüyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR UNUTULMUYOR

Adıyaman’da Eğriçay Parkı Çadırkenti ve Altınşehir Konteyner kentlerinde destek çalışmalarını sürdüren DEÜ’nün, çocuklara yönelik de önemli projeleri hayata geçirdiğini vurgulayan Rektör Hotar, “Sanatın iyileştirmedeki gücünün farkındayız. Eğriçay Parkı Çadırkent’inde bulunan oyun atölyelerimizde, depremzede çocuklarımızın bilim ve sanat etkinlikleri ile yaralarını sarmaya çalışıyoruz. DEÜ Buca Eğitim Fakültemiz, Fen Fakültemiz, Güzel Sanatlar Fakültemiz ve Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (DEÇEM) akademik üyeleri ve öğrencileri, bu noktada önemli sorumluluklar alıyor. Hafta sonu düzenlediğimiz Uçurtma Şenliği ile de miniklerimizin heyecanına ortak olup hep birlikte uçurtma uçurduk. DEÜ Fen Fakültemiz tarafından ‘Herkes İçin Bilim’ etkinliği kapsamında çocuklarla bilimsel deneyler ve eğitici uygulamalar gerçekleştirdik. DEÜ ailemizin gönüllü ve görevli bireyleriyle güvende hisseden çocuklarımız, bilimin ve sanatın ışığında yarınlara umutla bakıyor” şeklinde konuştu.

KÜTÜPHANE KURULACAK

DEÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinin öncülüğünde kurulan ‘Acil Barınma Birimi’ hakkında bilgi paylaşan Rektör Hotar, “Özellikle afetlerde kurulum için alternatif kapalı alan çözüm arayışımız, ‘Acil Barınma Birimi’ ile hayata geçti. Mimarlık Fakültemizin öğretim üyeleri tarafından tasarlanan ve demonte olarak taşınabilen birim, Teknik Atölyeler Şube Müdürlüğümüz tarafından üretilerek Adıyaman’a ulaştırıldı. Bu birim, alanda kütüphane ve eğitim tesisi olarak da hizmet verebilecek” dedi.

‘MANEVİ DESTEK ÇADIRI’NA YOĞUN İLGİ

DEÜ İlahiyat Fakültesi tarafından Adıyaman’da kurulan “Manevi Destek Çadırı” hakkında da açıklama yapan Rektör Hotar, şunları söyledi: “İlahiyat Fakültemiz tarafından öncesinde ‘Manevi Destek ve Rehberlik’ hattını hizmete açmıştık. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza bu hat vesilesi ile kesintisiz manevi destek sunmaya çalıştık. Fakülte hocalarımız tarafından bu kez deprem bölgesinde kurulan ‘Manevi Danışman Çadırı’ ile insanımızın acılarını paylaşmaya ve onlara muhabbet ile yol göstermeye gayret ediyoruz. Vatandaşlarımız manevi destek çadırımıza yoğun ilgi gösterdi. Onlara bu noktada da bir katkımız olduysa ne mutlu bize.”

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

DEÜ tarafından deprem bölgesine yönelik desteklerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da süreceğini dile getiren Rektör Hotar, “Devletimizin imkânlarını sonuna kadar seferber ettiği bu zorlu süreçte bizler de gücümüz yettiğince vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret gösterdik. Bunu değerli akademisyenlerimiz, idari kadromuz, çalışanlarımız ve öğrencilerimiz ile sağladık. DEÜ ailesi olarak bu zorlu süreçte gerek deprem bölgesinde gerek İzmir’de sorumluluk almayı sürdürecek; depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını belirleyip yaralarını sarmaya bundan sonra da devam edeceğiz” sözleriyle dayanışma vurgusu yaptı.

İlgili Yazılar