DEÜ’de Uluslararası Eşya Sempozyumu Düzenlendi
Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından, 15 – 16 Kasım tarihlerinde ‘Uluslararası Eşya Hukuku Sempozyumu’ düzenlendi. 10 farklı ülkeden; alanında uzman 11’i yabancı olmak üzere çok sayıda akademisyenin katıldığı sempozyumda; Bulgaristan, Malezya, Cezayir, Irak gibi ülkelerin Eşya Hukuku genel ilkeleri, Mülkiyet Hakkı sorunu ve çözümleri ile ülkemizdeki Eşya Hukuku gelişimi konuları ele alındı.
Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi 15 Temmuz Şehitler Salonu’nda, 15 – 16 Kasım tarihleri arasında Eşya Hukuku, Mülkiyet Hakkı ve Fikri Mülkiyet Hakkı gibi güncel hukuk konularının ele alındığı “Uluslararası Eşya Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyuma, 10 farklı ülkeden; alanında uzman 11’i yabancı olmak üzere çok sayıda akademisyen katıldı.
DEÜ Hukuk Fakültesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Korkusuz, iki gün süren uluslararası sempozyumun genç akademisyenlerin önemli katkılarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, “Onların iştahını gördükten sonra, bu sempozyuma uluslararası katkı vermenin daha faydalı olacağını düşündük. DEÜ Hukuk Fakültemiz 41 yıllık tarihinde ilk kez uluslararası sempozyuma ev sahipliği yaptı. Yılda en az 1 veya 2 kez uluslararası bir toplantı yaparak 41 yıllık fakültemizin, bundan sonraki 41 yılının çok daha verimli olmasını, mazisine yakışan haklı şöhretinin daha ileri taşınmasını amaçlıyoruz. Düzenlediğimiz bu bilim ziyafeti, hayatınızdaki sayılı etkinliklerinden biri olacaktır. Bu sempozyumun yapılışında bizi destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’a çok teşekkür ediyorum” dedi. Dekan Korkusuz, “Tüm katılımcılar Eşya Hukuku ve Türk Mülkiyet Hukuku’ndaki gelişmeler hakkında güncel ve evrensel bilgilere ulaşma şansını elde ettiler. İnternet ortamı veya kitaplarda bulunamayacak bu değerli bilgilerin tüm katılımcılara önemli katkılar sunacağını düşünüyorum” diye konuştu.
TEMEL HAKLARDAN
DEÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Ayan da, “Uluslararası çapta kapsamlı bir sempozyumu başarıyla düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eşya Hukuku, kişilerin eşyalar üzerindeki hâkimiyetini düzenleyen hukuki durumdur. Kişiye eşya üzerinde kullanma, yararlanma ve tasarruf ile mülkiyet hakkını veren hukuk dalıdır. Bu konuda eski zamanlardan bu yana çeşitli düşünceler vardı. Mülkiyet; Miras hakkı gibi temel bir insan hakkıdır” diye konuştu.