DEÜ Haberler

DEÜ’DEN TINAZTEPE’DE ÇEVRECİ ULAŞIM HAMLESİ – KAMPÜSTE SCOOTER VAR!

841

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), öğrencilerinin ve mensuplarının ulaşım alternatiflerini artırmak ve çevreci ulaşım olanlarını yaygınlaştırmak amacıyla Tınaztepe Yerleşkesi’nde elektrikli scooter hizmeti başlattı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Çevreci bir ulaşım olanağı sağlayan mikro mobilite araçlarla yerleşkemizde karbon salınımını azaltacak, trafik yoğunluğunu düşürecek ve kısa mesafe hareketlerinin geleneksel araçlar yerine çevreci araçlarla yapılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Tınaztepe Yerleşkesi’nde elektrikli scooter hizmeti başlattı. Tınaztepe Yerleşkesi girişine ve yemekhane önünde oluşturulan istasyonlara ilk etapta 50 adet scooter yerleştirildi. İçerisinde 9 fakülte, 4 enstitü, 2 yüksekokul ile 1 konservatuvar bulunan ve çok sayıda öğrenciye ev sahipliği yapan DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi’ne konumlandırılan mikro mobilite araçlar, çevreci yapısıyla yerleşke içi ulaşımda alternatif olacak. Dokuz Eylül Üniversitesi mensuplarına özel olarak ilk binişlerde indirimli tarifenin uygulanacağı elektrikli scooterlar, 24 saat boyunca aralık hizmet verecek. Çevreci, paylaşımlı ve otonom yapısıyla dikkat çeken elektrikli scooterlar, Tınaztepe Yerleşkesi’nde kısa mesafe hareketlerinin geleneksel araçlar yerine, çevreci mobilite araçlarla yapılmasını sağlayacak. Öğrencilerden gelecek taleplere göre elektrikli scooterların sayısı önümüzdeki dönemde artırılacak.

HOTAR: ÇEVREYE DUYARLIYIZ

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin çevre konusunda farkındalık yaratan çalışmalara imza attığını söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Yaşanabilir çevrenin korunması ve geliştirilmesine yönelik dönüşümü önce kendi üniversitemizde tamamlayacağımızın, karbon ayak izinin azaltacağımızın, yenilenebilir kaynaklara yöneleceğimizin sözünü vermiştik. Elektrikli araçlara geçiş yapmanın karbon ayak izinin azaltılmasında önemli bir adım olduğunun farkındayız. Tınaztepe Yerleşkemizde hizmet vermeye başlayan sıfır karbon salınımına sahip elektrikli scooterlar da bu amacımıza hizmet edecek. Çevreci bir ulaşım olanağı sağlayan mikro mobilite araçlarla yerleşkemizde karbon salınımını azaltacak, trafik yoğunluğunu düşürecek ve kısa mesafe hareketlerinin geleneksel araçlar yerine çevreci araçlarla yapılmasını sağlayacağız. Küresel pandemiyle birlikte ulaşım alışkanlıklarının da değiştiğini biliyoruz. Toplu taşımayı kullanmak istemeyen, bireysel araçlara yönelen mensuplarımız için de alternatif olacak elektrikli scooterların yerleşkemizin büyüklüğü de göz önünde alındığında büyük bir ilgi göreceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Rektör Hotar, DEÜ’nün İzmir’in dört bir yanındaki 12 yerleşkesinde Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandığını ifade ederek, Tınaztepe Yerleşkesinde solar enerji üretimine yönelik projenin de sürdüğünü belirtti.

 

İlgili Yazılar