DEÜ Haberler

FISHACKATHON İZMİR’İN GALİBİ ‘ZERO’ EKİBİ OLDU

1.898

Dünya genelinde 65 den fazla şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen; su ile suyla bağlantılı canlı ve cansız unsurlarla ilgili konulara 36 saat içinde çözüm bulmak amacıyla düzenlenen Fishackathon-2018’in İzmir ayağı Dokuz Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. İzmir’den 21 ekibin yarıştığı etkinlikte (hackathon) birinciliği Zero isimli ekip kazandı.

Su ve suyla ilgili canlı-cansız unsurlarla ilgili konulara 36 saat içinde çözüm bulmak amacıyla dünya genelinde 65’ten fazla şehirde eş zamanlı olarak düzenlene Fishackathon-2018’in İzmir ayağı Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

U.S.A Department Of State, Hackernest  ve Gestalt Zone ortaklığında düzenlenen etkinlikte (hackathon) İzmir’deki 21 ekip, yerel ve küresel 12 vakanın birini çözmek için 36 saat boyunca ara vermeksizin yarıştılar. Etkinlikte denizcilik sektörünün temsilcilerinin yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi akademisyenleri ile girişimcilik ekosisteminin mentörleri PhDC. Sevay İpek Aydın, Yazılımcılar Mert Erkol ile Ali Kaan Koç, Öğr. Gör. İmre Gaffaroğulları ve Yrd. Doç. Dr. Serim Paker de ekiplere mentörlük desteği verirken; Prof. Dr. Şengül Beşiktepe, Doç. Dr. Güzel Yücel Gier, Doç. Dr. Aslı Kaçar ve Akvatek Su Ürünleri Ltd.Şti. temsilcileri de yerel vakalarla ilgili katılımcılarla fikir alışverişinde bulundu.

Dünyada Kanada Toronto’dan sonra en çok takımın yarıştığı etkinlik olan Fishackathon İzmir ayağını, yapılan değerlendirmeler sonucunda Zero ekibi 1. Olarak tamamladı. Etkinlikte Raptiye isimli ekip 2. Olurken, AEST ekibi ise çalışmalarıyla 3.’lüğü elde etti.  Böylece Zero ekibi, dünya klasmanında ABD’de düzenlenecek olan yarışmada Türkiye’yi temsil etme hakkını da kazandı.

DAVET ETTİ

Fishackathon-2018 İzmir’in açılışında bir konuşma yapan DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Günay Çifci, böylesi heyecanlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Deniz teknolojileri yazılımlarıyla ilgili yüksek lisans ve doktora düzeyinde çok fazla çalışmanın bulunmadığına dikkat çeken Çiftçi, bu alanda mulltidisipliner çalışma yapmak isteyen yazılımcılara kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.

İLGİ YOĞUNDU

Yoğun ilginin olduğu Fishackathon-2018 İzmir ayağında Akvatek ana sponsorluk, Kılıç Balık gümüş sponsorluk, Logo Yazılım bronz sponsorluk; Bilge Adam, Nescafe, Dokuz Eylül Üniversitesi, DETTO, DEPARK, Bambu Kuluçka Merkezi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü partnerlik; Webtekno, ShiftDelete ve BT Haber ise medya sponsorluğu desteği verdi.

İlgili Yazılar