DEÜ Haberler

İzmir Üniversiteler Platformundan “Dijital Vatandaşlık” Projesi

1.071

İzmir Üniversiteler Platformu’nun Dokuz Eylül Üniversitesi Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ev sahipliğinde yapılan geniş katılımlı Yönetim Kurulu Toplantısına katılan Rektörler ve üniversitelerin temsilcileri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından ağırlandı. Toplantıda alt çalışma komisyonlarının faaliyetlerini ele aldıklarını belirten Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dijital Vatandaşlık: Bağımlı ve Zorba Olma, İnterneti Bilinçli ve Güvenli Kullan konulu sosyal sorumluluk projemizin ayrıntılarını ele aldık” dedi.

İzmir Üniversiteler Platformu aylık olağan toplantısını DEÜ Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda gerçekleştirdi. Alt Çalışma Komisyon Üyelerinin çalışmalarının değerlendirildiği, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın başkanlık ettiği toplantıya İzmir Üniversitelerinin Rektör ve Rektör Vekillerinden oluşan Yürütme Kurulu ile Üniversitelerin üst düzey temsilcileri katıldı.  Toplantı öncesinde katılımcılar Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırladığı akşam yemeğinde bir araya geldi. Öğrenciler özenle hazırladığı ana yemeği Rektörler ve üniversite temsilcilerine kendi elleriyle aynı anda servis yaptıktan sonra misafirleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. İzmir’in eğitim, sosyal, ekonomik sorunlarına temas etmek ve akademik bakış açısıyla katkı sağlamak, toplumda hassas noktalara karşı olan farkındalığı desteklemek, artırmak için çalışmalar gerçekleştiren İzmir Üniversiteler Platformu’nun geniş katılımlı yönetim kurulu toplantısında alt çalışma gruplarının faaliyetleri ile “Dijital Vatandaşlık: Bağımlı ve Zorba Olma, İnterneti Bilinçli ve Güvenli Kullan” konulu sosyal sorumluluk projesinin ayrıntıları ele alındı.

HAYATA DOKUNAN ÜNİVERSİTE

Üniversitelerin bilim üreten, bilim insanları yetiştiren, ürettiği bilimi toplumla buluşturan kurumlar olduğuna dikkat çeken Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Ürettiğiniz bilim, projeleriniz, akademik çalışmalarınız, topluma fayda sağlıyorsa, gündelik yaşamda onlara temas edebiliyorsa ancak o zaman kendini gerçekleştirebilir. Dolayısıyla binaların içine kapanan, mekanların dışına çıkamayan üniversiteler yerine, yaptığı bilimsel çalışmaların yanı sıra akademisyenleri, idari personelleri ve öğrencileriyle, kısacası tüm mensuplarıyla gündelik yaşama dokunan, güncel sorunlara yönelik çalışan üniversiteler olmayı benimsiyoruz. Bu amaçla İzmir’deki 8 üniversite bir araya gelerek İzmir Üniversiteler Platformunu hayata geçirdik” diye konuştu. 

DİJİTAL VATANDAŞLIK

Geniş katılımlı Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alt çalışma gruplarının çalışmalarını ele aldıklarını belirten Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dijital Vatandaşlık: Bağımlı ve Zorba Olma, İnterneti Bilinçli ve Güvenli Kullan konulu sosyal sorumluluk projemizin ayrıntılarını değerlendirdik. Oldukça verimli geçen toplantımıza ev sahipliği yapan Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Turgay Bucak’ın nezdinde, yüksekokulumuzun akademisyenleri, idari personeli ve hazırladıkları birbirinden güzel yemeklerle bize lezzet şöleni sunan kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Yazılar