DEÜ Haberler

İzmir’in Ekonomi Zirvesi Danışma Kurulunda Bir Araya Geldi

951

Dokuz Eylül Üniversitesi Danışma Kurulu toplantısında konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Danışma Kurulumuz ile üniversitemizin gelişmeye açık olan yönlerine katkı sağlamayı, özel sektörün ihtiyaç duyduğu başta nitelikli işgücü olmak üzere araştırma konularına ilişkin yeni işbirliği fırsatlarını kurgulamayı hedeflemekteyiz” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Danışma Kurulu’nun üniversite-sanayi-kamu işbirliği noktasında ilişkileri geliştirmek, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda akademik çalışmalara ve öğretim faaliyetlerine yön vermek üzere İzmir’in ve Türkiye’nin ekonomisinde söz sahibi kurumların temsilcilerini bir araya getirdiği toplantısı Dokuz Eylül Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıda, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özel, İzmir Ticaret Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri, Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Cumhur İşbırakmaz, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, Arkas CEO’su Mert Oruz, Özgörkey CEO’su Toygun Tuncer, KOSGEB temsilcisi Sibel Timisi, Franke Fabrika Müdürü Ahmet Hüseyni, Folkart Kurumsal İletişim Müdürü Deniz Gökşen ile Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı birimlerin temsilcileri yer aldı.

Kurula hitap eden Rektör Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesinin temel misyonunun, birey ve toplum hayatını zenginleştirecek bilimsel çalışmalara, devletin, milletin ve insanlığın geleceğine katkı sağlamak olduğuna vurgu yaparak, “Kurumumuzun üstlendiği sosyal sorumlulukları, sadece öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerine değil aynı zamanda kamusal hizmetlerine ilişkindir. Sürekli iyileştirmeye, kaliteye ve işbirliklerine odaklanan üniversitemiz, akademik çalışmaları ile kamu hizmetlerinin geliştirilmesinde; stratejik planlamalarının oluşturulmasında; elde edilen parametrelerin değerlendirilmesinde, paydaşlarının fikir, öneri, birikim ve tecrübelerine önem vermektedir” dedi.

YENİ İŞBİRLİĞİ FIRSATLARI

Bilimsel çalışmaları ve sektörel işbirlikleri ile Türkiye’nin ve İzmir’in gelişim noktalarına da katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten DEÜ Rektörü Hotar, “Danışma Kurulumuz ile üniversitemizin gelişmeye açık olan yönlerine katkı sağlamayı, özel sektörün ihtiyaç duyduğu başta nitelikli işgücü olmak üzere araştırma konularına ilişkin yeni işbirliği fırsatlarını kurgulamayı hedeflemekteyiz. Bu toplantıda üniversitemizin 2021-2025 Dönemi Stratejik Planını oluştururken idaremizin faaliyet alanlarına ilişkin etkili ve verimli çalışma prensiplerinden mevcut potansiyelinin artırılmasına kadar birçok hususta kurulumuzun deneyimlerinden yararlandık. Kurul üyelerimizin de taleplerini dikkate alarak yılda iki defa düzenleyeceğimiz toplantılarda, sektör temsilcilerimizin de ihtiyaç ve talepleri ile bunlara ilişkin somut adımları da detaylıca ele almayı planlıyoruz” diye konuştu.

Toplantıda, öğretim faaliyetleri, kamu ve özel sektördeki istihdam ihtiyacı, üniversite-sanayi-kamu işbirliği fırsatları ve Ar-Ge faaliyetleri ile DEÜ 2021-2025 Stratejik Planı konuları konuşuldu.

İlgili Yazılar