DEÜ Haberler

DEÜ DEPREMİN YIL DÖNÜMÜNDE BÖLGEYİ UNUTMADI

247

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgedeki girişimleriyle dayanışmayı ve umudu canlı tutan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), felaketin yıldönümünde de bölgeyi unutmadı. ‘Asrın Felaketi’ olarak adlandırılan depremin birinci yılında DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın öncülüğünde bölgede yer alan DEÜ mensupları, Malatya’da hizmet seferberliğine bir yenisini ekleyerek mescit açtı, konteyner kentlerde vatandaşları ziyaret ederek DEÜ Mutfak Ünitelerinde üretilen kandil simitlerini dağıttı, Kahramanmaraş’ta ve diğer illerdeki deprem anma programlarına katıldı. Felaketin ardından bölgeye altıncı kez giden Rektör Hotar, “DEÜ olarak, 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinin acısını yüreğimizde taşımaya, afetin yaralarını sarmaya ilk günkü sorumluluğumuzla devam ediyoruz. Bu kapsamda felaketin yıl dönümünde bir kez daha bulunduğumuz bölgede, yeni hizmet birimimizin açılışını yaptık, ziyaretler gerçekleştirerek depremzede vatandaşlarımızın yanında olduk” dedi.

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen iki büyük depremin ardından ortaya koyduğu dayanışma hareketiyle takdir toplayan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), felaketin yıldönümünde de bölgeyi unutmadı. Bugüne kadar farklı birimlerinden 2 binden fazla gönüllüsüyle depremin etkilediği şehirlerde eğitimden sağlığa, temel ihtiyaçtan barınmaya, deprem araştırmalarından psiko-sosyal destek hizmetlerine kadar farklı alanlarda yardım faaliyetleri yürüten DEÜ, ‘Asrın Felaketi’ olarak anılan depremin birinci yılında da mensuplarıyla birlikte bölgede yer aldı.

Depremin en çok etkilediği illerden birisi olan Malatya’da hizmet seferberliğine bir yenisini ekleyen DEÜ, 3 binin üzerinde depremzedenin bulunduğu Malet-2 Konteyner Kenti sakinlerinin talepleri doğrultusunda bölgeye 180 metrekarelik mescit kazandırdı. DEÜ’nün bölgedeki son hizmet biriminin açılışına, bir yılda altıncı kez bölgeye giden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar da katıldı. Malatya’daki Teknokent Geçici Konaklama Merkezi’nde depremzede aileleri de ziyaret eden Rektör Hotar ve DEÜ mensupları, vatandaşların Miraç Kandilini kutladı; bölgedeki DEÜ Mutfak Ünitelerinde hazırlanan kandil simitlerini halka dağıttı. DEÜ mensupları, 6 Şubat gecesi saatler 04.17’yi gösterdiğinde Kahramanmaraş’ta ve diğer illerde yapılan anma programlarına da katılarak, depremde yitirilen vatandaşları bölge halkıyla birlikte andı. Rektör Hotar ayrıca, Malatya’daki temasları sırasında gerçekleştirdiği kurum ziyaretleriyle kurum amirlerine geçmiş olsun dileklerini iletti; DEÜ’nün bölgedeki projelerini değerlendirdi.

“TARİFİ OLMAYAN BİR ACI”

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Malet-2 Konteyner Kente daha önce DEÜ eliyle bir eğitim sınıfı ve Mobil İçme Suyu Arıtma Ünitesi kazandırdıklarını belirterek, “Tarifi olmayan acılar yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yıl dönümünde, öncelikle kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı ve DEÜ öğrencilerimizi rahmetle anıyor; felaketten etkilenenlere bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. DEÜ olarak, 6 Şubat 2023’te yaşadığımız deprem felaketinin acısını yüreğimizde taşımaya, afetin yaralarını sarmaya ilk günkü sorumluluğumuzla devam ediyoruz. Bu kapsamda felaketin yıl dönümünde bir kez daha bulunduğumuz bölgede, yeni hizmet birimimizin açılışını yaparak, depremzede vatandaşlarımızın yanında olduk. DEÜ ailemizi yaşadıkları acılara rağmen büyük bir misafirperverlikle karşılayan, bölgedeki hizmet seferberliğimizden dolayı bizlere içtenlikle teşekkür eden tüm vatandaşlarımıza bizler de teşekkür ediyor; yaralarımızı devletimiz ve muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde hep birlikte sarmayı sürdüreceğimizi belirtmek istiyoruz” dedi.

DEÜ’NÜN DEPREM BELGESELİ GÖSTERİMDE

Yaşananların unutulmaması için de çabalayan DEÜ, felaketin ardından yaşanan süreci ve bölgedeki yardım seferberliğini konu alan “Asrın Felaketinde Asrın Dayanışması” isimli belgesel çalışmasının birinci kısmını geçtiğimiz yıl kamuoyu ile paylaşmıştı. Felaketin yıldönümünde yeniden kolları sıvayan DEÜ, ilk belgesel çalışmasının devamı niteliğindeki “Asrın Felaketinde Asrın Dayanışması-İkinci Kısım” adlı belgeselini de tamamladı. Depremde hayatını kaybedenlerin ve DEÜ fertlerinin anısına ithaf edilen belgesel serisi, 6-11 Şubat tarihleri arasında DEÜ Sürekli Eğitim Merkezi 15 Temmuz Şehitler Salonu’nda da gösterime sunuldu.  DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, felakete yönelik ilk belgesellerinde “Yaralarımızı birlikte saracağız” vurgusu yapıldığını belirterek, “DEÜ olarak verdiğimiz sözü tuttuk ve ilk belgeselimizde yer verdiğimiz bu ifade doğrultusunda, depremin ilk gününden bugüne kadar gönüllü ekiplerimizle bölgeye desteğimizi aralıksız sürdürdük. İkinci belgesel çalışmamızın alt başlığı olarak da bu nedenle ‘Yaralarımızı birlikte sarıyoruz’ ismini uygun gördük” açıklamasında bulundu. DEÜ’nün deprem belgeselleri, DEÜ’nün resmi internet sayfasından ve YouTube’daki ‘DEUwebtv’ kanalından da izlenebiliyor.

DEPREM BÖLGESİNE BİR YILDA ALTINCI ZİYARET

DEÜ eliyle bölgede gerçekleştirilen sosyal sorumluluk ve destek projelerini koordine görevini üstlenen Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, bugüne dek depremden etkilenen şehirleri, beraberindeki DEÜ’lü bilim insanları, gönüllü öğrenciler ve DEÜ Üst Yönetiminin de katılımıyla altı kez ziyaret etti. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, 11 ili etkileyen depremlerde üstlendiği tarihi sorumluluğa dikkat çeken Rektör Hotar, “Bu sorumluluğumuzu ve kurduğumuz dayanışma halkasını sürekli genişletmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar 150’den fazla gönüllü ekibimizle bölgede kesintisiz sürdürdüğümüz desteğimize geri dönüşleri, vatandaşlarımızın bizlere gösterdiği sevgi, güzel sözcükler en büyük motivasyonumuz oluyor. Bu bağlamda şehirlerimize her gidişimizde bizleri yaşadıkları acılara rağmen büyük bir misafirperverlikle karşılayan milletimize minnettarız. Bizler de bölgedeki hizmet üslerimize ziyaretlerimizi sürdürmeye, yeni hizmetleri bölgemize kazandırmaya ve şehirlerimizin kısa sürede kalkınmasına destek olmaya devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

İlgili Yazılar