DEÜ Haberler

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN TEKNOFEST’TE

1.448

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) paydaşı olduğu ve bu yıl İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji fuarı Teknofest’te, 3’üncü gün coşkusu yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı festivalin Türkiye Yüzyılının tablosu niteliğinde olduğunu belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Milli Teknoloji Hamlesi’nin sembolü haline gelen Teknofest, Türkiye’nin aydınlık geleceğidir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutladığımız bugünlerde bilimden sanata, yapay zeka teknolojilerinden uzay çağı araştırmalarına kadar tüm alanlarda Türk gençleri de söz sahibi olmaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak bizler, ülkemizin geleceği olan gençlerimizi milli ve manevi değerleri bilen, donanımlı bireyler olarak yetiştirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında İzmir’de teknoloji ve bilim meraklılarını ağırladı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen festivalin 3’üncü gününde katılım rekoru kırıldı. Teknofest’i 3’üncü gününde ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  “Bu milletin damarlarında dolaşan özgürlük tutkusunu anlamak isteyen gelsin burada sizlere baksın” dedi. Teknofest’in 3’üncü gün programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, Milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, İzmir’in Teknofest’e geniş bir katılımla sahip çıktığını belirterek, “Bugün Teknofest 2023’ün son durağı olan güzel İzmir’deyiz. İzmirli kardeşlerime bu güzel ev sahipliği için teşekkür ediyorum. İzmir festivale çok yoğun ilgi gösteriyor. Teknolojiye meraklı evlatlarımızın mutluluğunu, sevincini görünce, ülkemiz adına umutlarımız da katlanıyor. 3 günde 330 bin ziyaretçiyi ağırlayan Teknofest’in İzmir’e ve Cumhuriyet’in 100. yılına layık bir festival olacağına inanıyorum. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalini yerinde görme imkanını kaçırmayın. Burada hayallerine giden yolda engel tanımayan gençler var. Burada ayağına vurulan asırlık zinciri parçalayan Türk milleti var. Burada zorluklar karşısında yıkılmayan güçlü bir irade var. Sizler Türkiye’nin müreffeh ve parlak gençliğisiniz. Ömrünü siyasete adayan bir siyasetçi olarak gözlerinizde yarının güçlü Türkiye’sinin geleceğini görüyorum. Teknofest gençliğinin ayak seslerini tüm dünya duyuyor ve görüyor. Bu ülkenin gençleriyle her zaman iftihar ediyorum. Dünya artık teknolojik anlamda; inovasyon, yapay zeka ve robotik teknolojilere doğru gidiyor. Biz de Türkiye olarak bu teknolojilerden geri kalmamaya çalışıyoruz” dedi.

GÖZÜNÜ GELECEĞE ÇEVİREN GENÇLERİN BULUŞTUĞU YER

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Ülkemizin aydınlık yüzü olan gençlerimizin bir arada olduğu, geleceğin teknolojilerinin tanıtıldığı Teknofest’e ev sahipliği yapmaktan, kurumsal paydaşı olmaktan ve Muhterem Cumhurbaşkanımızı kentimizde ağırlamaktan dolayı büyük onur duyuyoruz. Ulusal kalkınmanın geleceğini şekillendiren kurumların, üniversitelerin ve küresel markaların bir araya geldiği; kariyerini gökyüzüne çeviren gençlerin ve girişimcilerin buluştuğu Teknofest, önüne sürekli engeller çıkarılarak durdurulmak istenen bir milletin şahlanışının belgesidir. Bu festival sadece son teknolojilerin sergilendiği bir etkinlikten öte, tam bağımsız ve müreffeh Türkiye’nin geleceğinin sigortasıdır” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ BİZLERE YOL GÖSTERİYOR

Festivalin İzmir etabında tüm dünyaya önemli mesajlar verildiğini kaydeden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ev sahibi olarak İzmir’de ağırlamaktan, Teknofest’teki coşkuyu milletimizle birlikte yaşamaktan dolayı çok mutluyuz. Açıklamalarından tüm kurumların bir pay çıkarması gerekiyor. Türkiye’nin müreffeh yarınları; Sayın Cumhurbaşkanımızın yol göstericiliği, Sayın Selçuk Bayraktar gibi ülkesine aşık bireylerin geleceğe yönelik çalışmaları ve gençlerimizin enerjisiyle sağlanacaktır. Milli Teknoloji Hamlesi, bu vatanın her bireyinin omuzlarında yükselecek” dedi. Rektör Hotar, “Gençlerimizi bilime ve teknolojiye teşvik ederek; milli hedeflerimize biraz daha ulaşmak ve Türkiye’nin Uzay teknolojileri, yapay zekâ, biyoteknoloji, inovasyon, çevre ve enerji gibi alanlarda milli ve yerli teknoloji gelişimine katkı sağlamak gayretindeyiz. Muhterem Cumhurbaşkanımızın, bilim ve teknoloji konularındaki liderliği, ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefi ve Milli Teknoloji Hamlesi bizleri; ulusal hedeflerimize uygun şekilde projeler hazırlama noktasında güçlendirmektedir” ifadelerini kullandı.

GELECEĞE ODAKLANAN BİR KURUMUZ

Türkiye’nin milli ve yerli teknoloji üretim hamlesine katkı sağlayan tüm çalışmaları desteklediklerini kaydeden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Biz hem ülkemizin geleceğini inşa eden insanları yetiştiren hem de bu süreçte kullanılacak teknolojileri geliştirmeye odaklanan bir kurumuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı vizyonu, yerli ve milli sanayiye sahip olmayı; bu konuda kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün ve üniversitelerin iş birliği yapmasını önemsiyoruz. Ülkemizin geleceğini inşa eden insanları yetiştirirken yeni nesil teknolojileri geliştirmeye odaklanan bir Araştırma Üniversitesi olarak gençliğe güveniyoruz” dedi.

DEÜ TEKNOFEST’E DAMGA VURUYOR

Dokuz Eylül Üniversitesi standında yapay zeka, biyoteknoloji, inovasyon, çevre ve enerji gibi birçok alandaki projelerin katılımcılarla paylaşıldığını hatırlatan Rektör Hotar, “Küresel hedeflerimiz kapsamında bizleri dünyada ilk 500 üniversiteden biri olma hedefine bir adım daha yaklaştıran, buluşlarıyla DEÜ markasını daha da değerli kılan bilim insanlarımıza teşekkür ediyoruz. Araştırma Üniversitemizin teknolojik zenginliklerini sergileme ve vizyoner projelerini anlatma imkânı yakaladığımız Teknofest’te Dokuz Eylül Üniversitesi standı, en yoğun stantlardan biri olmuştur. Festivalin ilk gününden buyana ziyaretçilerimize araştırma üniversitemizi tanıtıyoruz. Havacılık ve teknoloji ile ilgili çalışmalarımız paylaşarak, ülkemizin bilim ve teknoloji alanlarındaki politikalarına güç verecek akademik çalışmalarımızı anlatıyoruz. Önümüzdeki dönemde de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Teknofest’e, Milli Teknoloji Hamlesine ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna katkımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

DEÜ PROJESİ ÖDÜL ALDI

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Cansu Güneş de; Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri Ön kuluçka kategorisinde en iyi girişim ödülünü kazandı. Güneş ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

İlgili Yazılar