DEÜ Haberler

DEÜ COVID-19’u Çocuklara Animasyonla Anlatıyor

3.710

YUSYUVARLAK TOSTOPARLAK YAĞLI TOPÇUK

Dokuz Eylül Üniversitesi, COVID-19 pandemisini çocuklara anlatacak bir animasyon film hazırladı. Filmin kitap olarak da basılacağını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Onkoloji Enstitümüz ve Güzel Sanatlar Fakültemizin mensupları tarafından hazırlanan bu eserle küçük yaştaki çocuklarımıza, covid-19 pandemisini ve korunma yollarını, onların yaşına uygun şekilde anlatacağız” diye konuştu.

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü ve Güzel Sanatlar Fakültesinin mensupları bir araya gelerek, tüm dünyayı etkileyen COVID-19 salgınını küçük yaştaki çocuklara, yaşlarına uygun şekilde anlatmak üzere bir çalışma gerçekleştirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar himayelerinde gerçekleştirilen çalışma kapsamında, Onkoloji Enstitüsü Çocuk Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek İnce’nin yazdığı ‘Yusyuvarlak Tostoparlak Yağlı Topçuk’ başlıklı metni, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Korkut Öztekin resimledi. Selin Öztekin’in grafik uygulamalarıyla hazırlanan mini animasyon film Dokuz Eylül Üniversitesi resmi sosyal medya hesaplarından yayınlanırken, DEÜ Matbaası tarafından da kitap olarak basıma hazırlandı. Yapılan çalışma hakkında konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dünyanın verdiği bu zorlu mücadelede biz Dokuz Eylül Üniversitesi olarak tüm imkanlarımızla devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte, milletimizin sağlığı ve refahı için gece gündüz çalışıyoruz. Üniversite hastanemizde sağlık hizmetiyle, bir süre önce Bioİzmir Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurduğumuz Tanı Merkezi Laboratuvarımızda gerçekleştirdiğimiz testlerimizle ve diğer birimlerimizde dezenfektan ile koruyucu ekipman üretimimizle topyekûn mücadele içindeyiz. Biz yetişkinlerin tüm bu koşuşturması içinde unutmaması gereken en önemli nokta ise çocuklarımız ve onların bu durumdan nasıl etkilendiğidir. Bu nedenle Onkoloji Enstitümüz ve Güzel Sanatlar Fakültemizin mensupları içinde olduğumuz durumu ve kendilerini nasıl koruyacaklarını çocuklarımıza kendi yaşlarına uygun şekilde anlatan bir eser hazırladılar. Animasyon videomuzu yayınladık, en kısa zamanda da matbaamızda basacağımız kitaplarımızı çocuklarımıza ulaştıracağız” diye konuştu.

 

YUSYUVARLAK TOSTOPARLAK YAĞLI TOPÇUK

Yusyuvarlak Tostoparlak Yağlı Topçuk başlıklı eserde, COVID-19 olarak adlandırılan virüs hakkında bilgiler veriliyor. Virüsün nasıl yayıldığı ve korunma yöntemlerinin anlatıldığı eserde el yıkamanın önemi, neden çocukların evde kalmaları gerektiği ve COVID-19’a karşı verilen mücadele anlatılıyor.

İlgili Yazılar