DEÜ Haberler

DEÜ GENÇLERİ HAYATA BAĞLIYOR

2.331

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü “Hayata Bağlan” projesi kapsamında madde bağımlılığı konusunda verilen seminerlerle 700 DEÜ’lü öğrenciye ulaşıldı. Başarıya ulaşan “Hayata Bağlan” projesinin devamı için  DEÜ ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle madde bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturulmak üzere “Hayata Bağlan” projesi gerçekleştirildi. Projenin ilk basamağında imzalanan 1 yıllık protokol ile hayata geçen proje kapsamında DEÜ bünyesindeki tüm Yüksekokul ve Meslek Yüksek Okullarında düzenlenen seminerlerle 700 öğrenciye ulaşıldı. Başarıya ulaşan projenin devamında Fakülte öğrencilerine yönelik seminerler düzenlenebilmesi için 2 yıllık bir protokol daha imzalandı.

İzmir’de ilk kez uygulanan projenin başarısından duydukları memnuniyeti ifade eden Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, İl Sağlık Müdürlüğü ile DEÜ arasında işbirliğinin devam edeceğini belirterek, “Üniversitelerin üç temel görevi vardır. Bunlar bilim, araştırma ve topluma hizmet etmektir. Bugün burada topluma hizmet etmenin ayağını oluşturan farkındalık oluşturmak ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden Üniversitemiz bu projeyle bilimden, sanata, spordan kültürel etkinliklere kadar çok geniş bir yelpazede çalışmalarına devam etmektedir. Bu projede Üniversitemizin akademik birimlerine çeşitli zaman dilimlerinde giden proje paydaşımız olan eğitmenlerimiz, yoğun çalışma takvimi sonucunda süreci tamamlamışlardır. 700 öğrencimize ulaşarak madde bağımlılığından korunmaları ve bilinçlenmeleri için üniversite olarak üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Destekleri ve çalışmaları için İzmir İl Sağlık Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

80 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

İzmir İl Sağlık Müdür yardımcısı Dr. Özlem Haydaroğlu ise böyle önemli bir projenin paydaşı olmaktan duydukları mutluluğu ifade ederek, “Proje boyunca 700 öğrenciye ulaştık. Çağımızın en büyük sorunu haline gelen madde bağımlılığının önüne geçmeyi planlamaktayız. Proje kapsamında 80 bin öğrenciye ulaşmayı umuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü arasında projenin devamı için protokol imzalanırken, DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, İl Sağlık Müdür yardımcısı Dr. Özlem Haydaroğlu’na ve ekibine teşekkür etti.

İlgili Yazılar