DEÜ Haberler

DEÜ KARİYERİN MERKEZİ OLUYOR

3.310

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Ekim ayında gerçekleştirilen ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden 9 farklı üniversitenin davet edildiği “Bölgesel Kariyer Etkinlikleri” toplantısında, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Bölgesi’nde geniş kapsamlı bir Kariyer Etkinliği organize etmesi için görevlendirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ),  Ege Bölgesinde bulunan üniversitelerle beraber kariyer etkinliği organize edecek. Ekim ayında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından organize edilen ve Ege Bölgesi’ndeki 17 üniversiteyi temsilen Dokuz Eylül Üniversitesi’nin katıldığı ‘Bölgesel Kariyer Etkinlikleri’ toplantısında önemli kararlar alındı. Bu amaçla Türkiye çapında bölgeler düzeyinde Kariyer Fuarı etkinlikleri düzenleneceği açıklandı. Kararın ardından DEÜ Rektörlük Senato Salonu’nda 16 üniversitenin kariyer merkezi sorumluları, konuyla ilgili akademisyenleri ve idari yetkililerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda ‘Bölgesel Kariyer Etkinlikleri’nin Ege Bölgesi ayağında yapılacak işbirliği çalışmaları ele alındı. ‘Ege Bölgesi Kariyer Zirvesi’ adını taşıyacak etkinlik için üniversitelerin birlikte çalışacağı açıklandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın başkanlık ettiği toplantıya Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi’nden yetkililer katıldı.

17 ÜNİVERSİTE GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRECEK

Toplantının açılışında konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Üniversitelerimizin farklı uzmanlık alanları ve iletişim ağlarıyla birlikte bir araya geldiğinde ortaya çıkan sinerjiden mümkün olduğunca faydalanmak ve oluşacak bu olumlu etkiyi öğrencilerimize aktarmak en temel amacımızı oluşturmaktadır. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından organize edilen bu çalışma ile nitelikli işgücünün, ülkemizin ihtiyaç duyduğu iş alanlarına yönlendirilmesini önemsiyoruz. Ege Bölgesi’ndeki üniversiteler olarak kurumsal altyapının güçlendirilmesi ve dünya ile rekabet edebilecek alanların yaratılması için insan kaynağı ve istihdam olanaklarını buluşturacağız” dedi.

ETKİNLİK PROFİLİ OLUŞTURULACAK

DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatör Vekili Prof. Dr. Asuman Altay da, Ege bölgesindeki 17 üniversitenin 470 binden fazla öğrencisinin özellikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak farklılık yaratacak bir kariyer etkinliği profili oluşturmayı planladıklarını belirterek,  öğrencilerin, bu kapsamlı etkinliklerle firma yetkilileriyle ve kariyer gelişimi uzmanlarıyla daha etkin bir biçimde bir araya gelebileceğini ifade etti. Toplantıya katılan üniversite yetkilileri de etkinlikle ilgili olarak deneyimlerini ve fikirlerini paylaştı.

STK’LARLA TOPLANTI

Etkinlik kapsamında ayrıca, gerçekleştirilecek işbirlikleri için İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası ile de bir hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, öğrencilerin iş dünyası yetkilileriyle bizzat bir araya gelmesi, kişisel ve mesleki gelişim konularında farkındalıklarının artması, iş ve staj olanakları hakkında bilgi sahibi olmaları ve iş/staj başvuru süreçlerinin kolaylaşmasının amaçlandığı kaydedildi.

İlgili Yazılar