DEÜ ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ, HİZMET İÇİ EĞİTİMLERDE TAM KADRO YER ALDI

192

İzmir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü; özel güvenlik görevlilerine yönelik; görev yaptıkları üniversitelerde öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim imkânlarından faydalanabilmeleri ve kurumlarda meydana gelebilecek muhtemel olayların, meydana gelmeden önlenebilmesi amacıyla hizmet içi eğitim düzenledi. 21-27 Eylül tarihleri arasında devam eden ve gruplar halinde sürdürülecek olan eğitimin ilk oturumu İzmir Demokrasi Üniversitesi (İDÜ) Merkez Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Eğitimlere Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Özel Güvenlik Personeli de kurum içindeki işleyişi ve vardiya sistemini aksatmayacak şekilde nöbetleşerek ve gruplar halinde tam kadro katıldı. Genel Kolluk-Özel Güvenlik İş Birliği ve Entegrasyonu – (KAAN) Uygulaması kapsamında 5 grup halinde düzenlenen eğitimin temel amacı ise 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve ilgili mevzuat çerçevesinde kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan ve vatandaşla doğrudan iletişim halinde bulunan özel güvenlik görevlilerinin mesleki aidiyet duygusunun ve görev bilincinin pekiştirilmek olduğu açıklandı. KAAN Uygulaması kapsamında verilen eğitimler sayesinde kamu güvenliğinin tesisinde önemli rol oynayan özel güvenlik ekiplerinin görev ve yetkilerine ilişkin bilgi ve becerilerin kazandırılarak tam donanımlı hale getirilmesi hedefleniyor. Eğitim faaliyetleri 27 Eylül 2023 tarihine kadar süreceği ifade edildi.