DEÜ Haberler

DEÜ REKTÖR VEKİLİ ÇELİK İZKA KALKINMA KURULU BAŞKANI SEÇİLDİ

1.349

DEÜ REKTÖR VEKİLİ ÇELİK İZKA KALKINMA KURULU BAŞKANI SEÇİLDİ

ÇELİK, “İZMİR’E HAREKET GETİRECEĞİZ”

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı seçildi. İZKA’nın, İzmir’in gelişimi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Çelik, ”Üniversite, sanayi, kamu ve toplum birlikteliğini daha da arttıracağız. Yeni projelerle İzmir’e hareket getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, İzmir Valiliği himayesinde yapılan seçim sonucunda, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı seçildi.

İZKA’nın, İzmir’in kalkınması noktasında önemli bir kurum olduğunu belirten DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “İZKA, yerelden kalkınmayı ön plana çıkararak kentimize katkı sağlıyor. Bu açıdan çok önemsiyorum. Göreve seçildiğim için çok mutluyum. İlk iş olarak ekibimizi toplayacağız. İzmir’de neler yapabileceğimizi, yeni ve devam eden projeleri ele alacağız” dedi. Çelik, “İnovatif yaklaşımları ve projeleri üniversitemizin desteğiyle adım adım hayata geçireceğiz. Köy ve ilçelerle ilgili örnek çalışmalar yapmayı arzuluyoruz. O bölgelerin dokusuna uygun meslekleri yaşatma ve geliştirme yönünde tedbir ve adımlarımız olacak. Acil eylem planı oluşturarak İzmir’de kalkınma hamlelerini en hızlı şekilde ortaya koyacağız. Mevcut sorun ve çözüm yollarının Ankara’ya taşınmasında etkin bir görev alacağız. Başarı, birlikte hareket etmeyle, disiplinli çalışmayla elde edilir. Projelerin tek başına çalışarak başarıya ulaşması imkansız. İzmir Valimiz, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, ticaret ve sanayi odası başkanlarımızla birlikte etkin çalışmalar yapmayı planlıyoruz. İzmir’e hareket getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

SİSTEMİ KURACAĞIZ

Rektör Vekili Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yurtiçi ve yurtdışındaki firmalarla görüşmeler yapacağız. Bu şekilde yabancı sermayeyi ülkemize girmesini sağlayarak kalıcı projeleri kentimizde uygulamayı hedefliyoruz. Önemli olan sistemin kurulmasıdır. Bizden önceki dönemlerde başlatılan projelere de devam edilecek. Amacımız kentimize, halkımıza ve tüm paydaşlara en iyi hizmeti verebilmektir.”

İlgili Yazılar