DEÜ Haberler

DEÜ Şehitler Anısına Türk Bayraklarıyla Donatıldı

792

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen hain saldırı sonucu hayatını kaybeden kahraman Türk askerleri için tüm binalarına Türk Bayrağı astı. DEÜ Senatosu da tüm ülkeyi yasa boğan konuya ilişkin açıklama yayınladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Senatosu, Suriye’nin İdlib kentinde Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan saldırı sonrasında bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Şanlı tarihi boyunca masumların ve mazlumların hamisi olan; kendisine dostça yaklaşan dimağları şefkat ile kucaklayan asil milletimizin kahraman evlatlarına yönelik Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen hain saldırı, üniversitemizi de derin bir üzüntüye boğmuştur. Birlik ve beraberliğimizi tehdit eden; aziz milletimizin kutsal varlığını hedef alan teröristler ile onların destekçilerinin gerçekleştirdiği bu eylemde, pırıl pırıl evlatlarımız şehit düşmüş ve yaralanmıştır.

Anadolu’nun her köşesinde vatandaşlarımızı gözyaşına boğan; bilim dünyasının temsilcisi olan bizleri de kahreden bu olay, ülkemizin uluslararası camiada nasıl büyük bir tehlike ile muhatap bırakılmak istendiğinin de maalesef en acı göstergesi olmuştur. Ancak şu iyi bilinmelidir ki; evlatlarını ‘Korkma’ diyerek yetiştiren soylu milletimizin her ferdi, insanlığın itibarını korumak için çabalayan ve dünyada barışın imarı için canla başla çalışan kadim devletimizin yanında yer almaktadır. Komşusunun ocağına düşen ateşi kendi bağrında hisseden halkımızın bu hainliğe cüret edenlere haddini bildirecek gücü ve kudreti bulunmaktadır. Şanlı destanlar yazan muzaffer ordumuzun azim ve kararlılığı, elbette Mehmetçiğimizin maneviyatından gelir. Dolayısıyla bu ruhun kimseye boyun eğmeyeceğinin de iyi bilinmesi gerekir.

Milliyeti ve mensubiyeti ne olursa olsun mültecilere ve sığınmacılara kapısını sonuna kadar açan ülkemizin misafirlerine gösterdiği merhametin bundan sonra da sürdürüleceğine canı gönülden inanıyoruz. Çünkü yaşanan sorunların kaynağının masumlardan değil; kendini bilmez yapılardan olduğunu biliyoruz. Bu noktada uluslararası diplomaside hiçbir gücün kendisini, Türkiye Cumhuriyeti Devletinden daha üstün göremeyeceğini de bilinmesini istiyoruz.

Bölgemizde barış ve istikrar ortamının tesisi için çalışan devletimizin de aynı duygu ve düşüncelerle yoluna azim ve kararlılıkla yürüyeceğine inanıyoruz. Devletimizin her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulayarak; şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa, yüce milletimize de başsağlığı diliyoruz.”

BİNALAR BAYRAKLA DONATILDI

Üniversitenin resmi sosyal medya hesaplarında taziye mesajları yayınlanırken, tüm binalar Türk Bayrağı ile donatıldı. Senato açıklamasının yanı sıra üniversitenin tüm binalarının Türk Bayrağı ile donatılması kararı aldıklarını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar “Milletimizi olduğu gibi bizleri de yasa boğan bu süreçte birlik ve beraberliğimizden güç alıyor, Devletimizin her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha kararlılıkla vurguluyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak bizler, aziz şehitlerimizi unutmayacak, hatıralarını gönlümüzde taşıyacağız. Kahraman gazilerimize şükran duyacak; şanlı bayrağımızı da göklerde ilelebet dalgalandıracağız. Aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yararlı kahraman askerlerimize acil şifa, milletimize başsağlığı diliyoruz” dedi.

İlgili Yazılar