DEÜ Haberler

DEÜ VE VORONEZH DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA AKADEMİK  İŞBİRLİĞİ

1.618

DEÜ VE VORONEZH DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA AKADEMİK  İŞBİRLİĞİ

Eğitim kalitesini sürekli yükseltmek amacıyla projeler yürüten Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Rusya’da Türk-Rus İş Forumu ve Türk Eğitim Günleri’ne katıldı. Ardından Voronezh Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dmitry Yendovitsky ve Voronezh Agrarian Devlet Üniversitesi Rektörü Nikolay İvanoviç Bulghoyarov ile akademik işbirliği protokolü imzaladı. Her iki rektör de eğitim için gelecek Türk öğrencilerle yakından ilgileneceklerini belirtti. Çelik, “Gerçekleştirilecek ortak projeler ve değişim programları Türk ve Rus üniversiteleri için olumlu gelişmeler yaratacak” dedi.

Rusya’da bulunan Rektör Vekili Çelik, Türk ve Rus üniversiteleri ile Rus şirketleri arasında ortak proje ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi konularının öneminin altını çizdi.  Türk-Rus İş Forumuna katılan Rektör Vekili Erdal Çelik, Türkiye Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Hüseyin Diriöz ve Voronezh Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dmitry Yendovitsky ile bir araya geldi. Toplantı çerçevesinde Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Voronezh Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dmitry Yendovitsky ve Voronezh Agrarian Devlet Üniversitesi Rektörü Nikolay İvanoviç Bulghoyarov tarafından akademik işbirliği protokolü imzalandı. Anlaşmanın, öğrencilerin ve akademik personelin değişimi, ortak eğitim ve araştırma projeleri, ortak konferans ve seminerlerin düzenlenmesi ile bilim ve akademik değişim alanında işbirliklerini kapsadığı kaydedildi.

İmzalanan anlaşmanın Dokuz Eylül Üniversitesi’nin globalleşmesi adına çok önemli olduğunu belirten DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Rusya’da iki ülke arasındaki eğitim başta olmak üzere sanayi ve ikili ilişkilerin genişletilmesi konularında görüş birliğine vardık. Gerçekleştirilecek ortak projeler ve değişim programları Türk ve Rus üniversiteleri için olumlu gelişmeler yaratacak. Üniversitemizde çeşitli dallarda 1554 yabancı öğrenci eğitim görüyor. Bu sayıyı artırmak için çalışmalarımız hızla devam ediyor” şeklinde konuştu.

İlgili Yazılar