DEÜ Haberler

DEÜ, YÖK’ÜN ULUSLARARASI STRATEJİ PROGRAMINDA PİLOT ÜNİVERSİTE OLDU

1.706

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Yüksek Öğretim Kurumunun (YÖK) beş yılı kapsayan ‘2018-2022 Yüksek Öğretimde Uluslararasılaşma Strateji Belgesi’  ile Türkiye’deki 20 pilot üniversiteden biri oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, projenin; aralarında Çin, İngiltere, Yunanistan, Hindistan, Mısır ve Rusya gibi 20 ülkeyi kapsadığını belirterek, “Üniversitelerimizin uluslararası akademik rekabette başarılı olmak için gelişmiş ülkelerden de öğrenci çekebilecek bir kaliteye tırmanması gerekiyor. YÖK tarafından ilan edilen strateji belgesi, uluslararası alanda ileri seviyede akademik ve bilimsel işbirliğinin sağlanmasını amaçlıyor. Okulumuzun YÖK tarafından seçilen 20 üniversiteden biri olması bizi son derece mutlu etmiştir. İzmir’de bizimle birlikte Ege ve Yüksek Teknoloji Üniversiteleri (İYTE) de seçilen üniversiteler olmuşlardır” dedi.

PROJELERİMİZİN UYUŞMASI SEVİNDİRİCİ

DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Göreve geldiğimiz dönemde Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüzün uluslararası alanda daha aktif çalışması için projeler ürettik. Üniversitemizin dışarıya açılması ve uluslararasılaşması ile ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Bunun için Amerika, Asya, Afrika masası şeklinde masalar oluşturduk. İleri seviye bilimsel akademik ve kültürel iletişimin sağlanmasını planlıyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi ve YÖK’ün projelerinin örtüşmesi bizi mutlu etmiştir. Bu proje ile az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler, gelişmiş ülkelerin bilgi ve imkanlarından faydalanacak. Öncelikle ülkemiz ve kentimizin kalkınması için önemli hedeflerimiz var” diye konuştu.

İZMİR ÜNİVERSİTELERİYLE ORTAK ÇALIŞMA

YÖK’ün İzmir’den 3 üniversiteyi pilot üniversite olarak seçtiğini kaydeden Rektör Vekili Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki günlerde strateji belgesi hakkında Ege ve İYTE üniversiteleri ile bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya gelmeyi planlıyoruz. Ortak eylem, stratejik amaç ve planlamalar için çalışma yapacağız. Tersine beyin göçü ile ülkemize başarılı hocaların çekilmesi gibi konuları ele alacağız.”

İlgili Yazılar