DEÜ Haberler

DEÜ’de Bayramlaşma Heyecanı

1.273

Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen Bayramlaşma Töreni’nde kurum mensuplarıyla bir araya gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, milli ve manevi duyguları pekiştiren özel günlere önem verdiklerini belirterek, “Bayramların bizleri daha da yakınlaştırdığına ve çocuklarımıza da güzel örnek olduğuna inanıyorum. Bu duygularla milletimizin ve İslam Aleminin bayramının hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Alsancak’taki Rektörlük Binasında düzenlenen Ramazan Bayramı Bayramlaşma Töreni, kurumun akademik ve idari personeli ile öğrencilerini bir araya getirdi. Çok sayıda üniversite mensubunun katıldığı programda misafirleriyle tek tek ilgilenen ve onlarla bayramlaşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Ramazan Bayramı’nın bütün güzellikleriyle yaşanmasını diledi.

Rahmetin, bereketin ve sabrın mevsimi olan mübarek Ramazan Ayı’nın huzur içinde geçtiğini belirten Rektör Hotar, “Milletimiz ile birlikte on bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nı en güzel şekilde yaşadık. Orucumuzu tuttuk, sahura kalktık; iftarımızı yaptık. Şimdi önümüzde çok güzel bir bayram var. Yaşadığımız bu mutluluğu, bayram nedeniyle sevdiklerimizle daha çok paylaşma imkanını bulacağız. Kırgınlık ve küskünlüklere son verecek; olumsuz bütün duygularımızı bir kenara bırakacağız. Amacımız birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramını kutlamak olacak. Böylece birbirimize daha çok yakınlaşacak; evlatlarımıza da örnek olacağız” diye konuştu. Geçmişte bayramların çok daha farklı yaşandığına ve insanların birbiriyle daha fazla zaman geçirdiğine dikkat çeken Rektör Hotar, gelecekte de bu duyguların yaşanmasının önemli olduğunu vurguladı.

ŞEHİTLERİ UNUTMADI

Bayramlarda özellikle unutulmaması gereken bazı hususların olduğunu hatırlatan Rektör Hotar, “Bizler, bugün burada sağlık ve sıhhatle bayram sevincini yaşıyorsak; bunda ülkemize hizmet eden şehitlerimizin ve aramızdan ayrılan büyüklerimizin mutlak payı vardır. Bu vesileyle onları da rahmet ve şükranla anıyoruz. Kahramanlarımızın ailelerini unutmadan; gereken ilgiyi ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Bunu yaparken ihtiyaç sahiplerinin, muhtaçların, garibanların ve kimsesizlerin olduğunu da her zaman hatırlıyoruz. İnancımızın gereklerini yerine getiriyoruz” dedi.

Bayram boyunca ziyaret edilmesi gereken yerlerin olduğunu aktaran Rektör Hotar, bu amaçla trafikte geçecek süre boyunca trafik kurallarına uyulmasının ve aşırı hızdan uzak durulmasının şart olduğuna söyledi.

Rektör Hotar, DEÜ’nün bir ferdi olmaktan gurur duyduklarını açıklayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu güzel günde ailemizle bir araya gelmekten ve bayramlaşmaktan büyük mutluluk duyduk. Önümüzdeki dönemde, ülkemize bilim ile hizmet etmeye devam edeceğiz. Bir aile olarak, her zaman bir arada olacak, birlikte üreteceğiz. Bu duygularla Ramazan Bayramı’nın başta milletimiz olmak üzere İslam Alemine ve bizlere hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

İlgili Yazılar