DEÜ Haberler

DEÜ’DE CUMHURİYETİN 100. YILINI VURGULAYAN MİMARLIK TASARIM YARIŞMASI SONUÇLANDI

147

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü onur yılında DEÜ Rektörlüğünün çağrısıyla 29 Ekim 2023 tarihinde duyurulan “Cumhuriyetin 100. Yılında Tasarımla Düşünmek” başlıklı 6. Ulusal Öğrenci Fikir Projesi Yarışması ödül töreni ve kolokyumu gerçekleştirildi. DEÜ Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen yarışmada tek ya da grup halinde 60’ın üzerinde öğrenci özgün tasarımlarıyla yarışırken, 7 farklı kategoride ödüller sahiplerine teslim edildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Tasarımla Düşünmek” başlıklı 6. Ulusal Öğrenci Fikir Projesi Yarışması ödül töreni ve kolokyumu gerçekleştirildi. DEÜ Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’ndaki tören programına; DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Refik Korkusuz, DEÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tutku Didem Altun, sponsor kuruluşların temsilcilerinden Folkart adına Genel Müdür Yardımcısı Maşallah Mutlu, Batıçim adına İcra Kurulu Üyesi Pazarlama ve Beton Grup Başkanı Selçuk Uçar, jüri üyeleri, yarışma katılımcıları, DEÜ akademik ve idari kadrosu ile öğrenciler katıldılar.

29 EKİM 2023’TE DUYURULMUŞTU

Türkiye Cumhuriyetinin 100’üncü onur yılında DEÜ Rektörlüğünün çağrısıyla 29 Ekim 2023 tarihinde duyurulan yarışma, Türkiye’nin farklı yükseköğretim kurumlarındaki Mimarlık Bölümü öğrencilerinden teslim alınan 28 proje ile tamamlandı. Tek ya da grup halinde 60’ın üzerinde öğrenciden teslim alınan projelerin yetkili jüri üyeleri tarafından değerlendirilmesiyle sonuçlanan yarışmada, 7 farklı kategoride ödüller sahiplerine teslim edildi. Yarışmanın 1’incilik ödülünü Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Ahmet Hilmi Yılmaz ve Batuhan Seçkin kazanırken; 2’ncilik ödülüne Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Kaan Yanık uzandı. Mansiyon ödülleri de verilen ödül töreninde 3’üncülük ödülünün sahibi ise Erciyes Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Celil Emre Kınalı oldu.

YENİ UFUKLAR AÇACAK

Tören programında konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Refik Korkusuz, DEÜ’nün mimarlık eğitiminde Türkiye’nin sayılı yükseköğretim kurumlarından birisi olduğuna dikkat çekti. DEÜ Mimarlık Fakültesi’nin yarışma ile mimarlık alanında yeni ufuklar açmayı hedeflediğini vurgulayan Korkusuz, “Mimarlık sanat ruhunun açığa çıktığı, kültürel aidiyetin tezahürü bir alandır. Geleceğe yönelik kültürel köprüleri inşa eden mimarlar, bu bakımdan medeniyetin de taşıyıcısıdırlar. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı dolayısıyla geleceğin parlak mimarlarının yaratıcı projelerini taçlandırdığımız yarışmamızın ödül törenine katılımları için tüm konuklarımıza, DEÜ ailemize ve yarışmamıza destekleri için sponsor kuruluşlar olan Folkart, Batıçim ve Yem Kitabevi’ne teşekkür ediyor; yarışmamızda derece elde eden ve katılım gösteren tüm öğrencilere öğrenim ve meslek hayatlarında başarılar diliyoruz” dedi.

Ödül töreninin ardından programın kolokyum bölümü gerçekleştirildi. Tören programı, Mimarlık Fakültesi Fuaye Alanı’ndaki proje sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

İlgili Yazılar