DEÜ Haberler

DEÜ’DE DEVİR TESLİM TÖRENİ: PROF. DR. BAYRAM YILMAZ GÖREVE BAŞLADI

8.162

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) rektörü olarak atanan Prof. Dr. Bayram Yılmaz, devir teslim töreniyle görevine başladı. DEÜ Rektörlük binasında yapılan törende Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak’tan görevini teslim alan Rektör Yılmaz, “Ülkemizin en değerli yükseköğretim kurumlarından birinde olmanın gururunu yaşıyorum. Burada son derece nitelikli öğretim üyelerimiz ile görev süremiz boyunca başarılarımızı artıracağımıza olan inancım sonsuz” dedi.

Resmi Gazete’nin 26 Temmuz 2024 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararnamesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Bayram Yılmaz, düzenlenen devir teslim töreni ile görevine başladı. DEÜ’de rektörlük görevini 16 Şubat 2024 tarihinden bu yana vekaleten yürüten Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, DEÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz’a görevini devrederek, başarı dileklerinde bulundu.

DEÜ Rektörlüğü Senato Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Bayram Yılmaz, DEÜ’nün kendisi için önemine değinerek, “Öncelikle önemli bir geçiş sürecinde Üniversitemize büyük emeklerle vekalet eden YÖK Yürütme Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Mahmut Ak Hocamıza teşekkür ediyorum. Kendisinin de bundan sonra bizlere sunmayı sürdüreceği destek ile kurumumuzu daha ileriye taşıyacağımıza olan inancım sonsuz. Bilindiği gibi DEÜ araştırma üniversitesi liginde olan bir yükseköğretim kurumudur. Bu lige girmek önemliydi ve görev süremizce bu ligde kalabilmeyi başarmak için tüm mensuplarımızla çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz. Burada çok nitelikli öğretim üyelerimiz var. Bu bizler için büyük bir şans ve el birliği ile görev süremiz boyunca başarılarımızı katlayacağız” dedi.

“DEÜ’YÜ TANIDIKÇA SAYGIM ARTTI”

Konuşmasının devamında, İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) müdürlüğü görevi sürecinde Dokuz Eylül Üniversitesi ile yakın ilişkiler kurduklarını ve kurumu yakından tanıma fırsatı bulduğunu ifade eden Rektör Bayram, “Bugüne kadar devletimizin müstesna kurumlarında görev yapma şansım oldu. Son olarak İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi müdürlüğü için görevlendirildim. Her ne kadar 2018 yılında kurumdan ayrılmış olsa da İBG’nin kucağında büyüdüğü yer Dokuz Eylül Üniversitesi’dir. Bu geçen 7 ay içerisinde hem merkezimizi tanıyıp geliştirirken hem de Dokuz Eylül Üniversitesi ile yoğun temaslar içindeydik. Bu da bana Üniversitemizi, akademisyenlerimizi ve şehrimizi yakından tanıma fırsatı sundu. Tanıdıkça da kurumumuza olan saygım arttı. Bu süreç benim için önemliydi ve geldiğimiz noktada Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından böyle kıymetli bir görevin tarafıma tebliğ edilmesinden dolayı büyük gurur duydum. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Allah utandırmasın diyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye’nin en saygın yükseköğretim kurumlarından birisi. Üniversitemiz için hep birlikte elimizi taşın altına koyacak, uluslararası rekabet ve yükselişimizin sürmesi için başarılarımızı artıracak, geliştirmeye ihtiyacımız olan alanlarda ise daha yoğun çalışmalar yürüteceğiz” ifadesinde bulundu.

“DEÜ’NÜN GELECEĞİ AYDINLIK”

Prof. Dr. Mahmut Ak ise konuşmasında, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin geleceğinin aydınlık olduğunu vurgulayarak, “Dokuz Eylül Üniversitesi bir Araştırma Üniversitesi. Rektörlük görevine atanan kıymetli hocamız Prof. Dr. Bayram Yılmaz’ın da bir araştırma merkezi başındayken buraya gelmesi Üniversitemiz için büyük bir şans. Kurumumuzun geleceği aydınlıktır diyebilirim. Umuyorum ki çalışmalarıyla DEÜ’yü daha ileriye götürecektir. Kendisine görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda Prof. Dr. Ak, DEÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz’a DEÜ rozeti takarak çiçek verdi ve cübbeyi giydirdi. Cübbesini giyen Rektör Yılmaz’ı tebrik eden Ak, törene katılan Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi temsilcilerine de teşekkür etti.

PROF. DR. BAYRAM YILMAZ KİMDİR?

Daha önce İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nde Müdür olarak görev yapan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevindeydi. Mesleki kariyeri başarılarla dolu olan Yılmaz, 1971 yılında Rize’de doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tamamlayan Rektör Yılmaz, Doktorasını 1997 yılında University of Glasgow’da, Tıp Fakültesi Fizyoloji Enstitüsü’nde yaptı. State University of New York at Albany & WHO Collaborating Center danışma kurulu üyesi olan Yılmaz’ın araştırma alanları arasında nöroendokrinoloji, nörobilim, üreme endokrinolojisi ve endokrin bozucular bulunmaktadır. Uluslararası dergilerde 150 makale, ulusal dergilerde 18 makalesi yayımlanan Yılmaz’ın çalışmaları 6 binden fazla atıf almıştır. Son olarak Rektör Yılmaz, 2024 mayıs ayında aralarında Nobel ödüllü araştırmacıların da yer aldığı Dünya Fizyoloji Birliği IUPS Akademi üyeliğine seçilmiştir.

İlgili Yazılar